Ötödik helyen a Neumann

Sopron - A IV. korcsoportos fiú kosárlabda diákolimpia országos döntőjében jól helytállt, és ötödik lett a Neumann iskola csapata.

Vastag Nándor

Az országos döntő csoportjainak sorsolásakor a Fortuna nem fogadta kegyeibe a megyei finálét és az országos elődöntőt is megnyerő szombathelyieket, ugyanis a későbbi két döntőssel kerültek egy négyesbe. Az erős riválisokkal szemben azonban egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, sőt, hajszálra voltak az éremcsatáktól. A debreceniekkel sokáig fej fej mellett haladtak, ám a végjátékban ziccereket hibáztak, így 62:57-es vereséget szenvedtek. A kecskemétiekkel is jól tartották a lépést, de 65:55-re kikaptak, mert az utolsó negyedben csak hat pontot dobtak. A csoport harmadik helyét azért sikerült megszerezni, a Hódmezővásárhelynél nagy küzdelemben 76:64-re jobbnak bizonyultak. A helyosztón a másik négyes harmadikja, a fehérvári Tóparti volt az ellenfél, melynek legyőzése már nem jelentett gondot a Neumannak. Játékosai mind nagyon jó teljesítményt nyújtottak, így végig vezetve 71:62-es sikerrel megszerezték az ötödik pozíciót. Egy elismerést is begyűjtöttek a Vas megyeiek, Sinkovits Dánielt beválasztották az all-star csapatba.

- Szerencsésebb sorsolással az első négy közé juthattunk volna, de így a maximális eredményt érte el a csapat a komplett utánpótlás-együtteseket felvonultató nyolcas döntőben. Egyik játékosra sem lehet panaszom, mindenki megtette a magáét, ráadásul miénk volt a legalacsonyabb szerkezetű gárda az egész mezőnyben - összegzett a testnevelő, Németh Attila.

A végeredmény: 1. Kossuth, Debrecen, 2, Bányai, Kecskemét, 3. Hunyadi, Sopron, 4. Németh, Fót, 5. Neumann (Balogh Tamás, Simon Kristóf, Farsang Bence, Vásárhelyi Gábor, Vörös Gábor, Antoni Márk, Takó Bálint, Sinkovits Dániel, Szabó Ádám, Dénes Balázs, Gazsó Dániel. Felkészítők: Németh Attila és Váradiné Szarka Ildikó), 6. Tóparti, Székesfehérvár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!