Ötöt kapott, de firenzei díszsorfal között vonult az öltözőbe a Loki

A Debrecen a negyedik mérkőzésén is kikapott a labdarúgó Bajnokok Ligájában: szerdán a csoportkör 4. fordulójában a Fiorentina vendégeként 5-2-re maradt alul. A hajdúságiak a firenzei játékosok díszsorfala között vonultak az öltözőbe.

MTI

Bajnokok Ligája, E csoport, 4. forduló:

Fiorentina (olasz)-Debrecen 5-2 (1-1)
Artemio Franchi Stadion, 32.000 néző, v.:
Manuel Mejuto Gonzalez (spanyol)
gólszerzők: Mutu (14.), Dainelli (52.), Montolivo (59.), Marchionni (61.), Gilardino (74.), illetve Rudolf (38.), Coulibaly (70.)
sárga lap: Dainalli (28.), illetve Ramos (27.)

Fiorentina: Avramov - Comotto, Gamberini (Kröldrup, 34.), Dainelli, Pasqual - Marchionni, Donadel, Mutu, C. Zanetti (Montolivo, a szünetben), Vargas - Gilardino

Debrecen: Pantic - Bodnár, Szélesi, Komlósi (Kiss, 10.), Leandro - Czvitkovics, Ramos (Coulibaly, 53.), Varga, Laczkó (Szakály, 65.), Fodor - Rudolf

I. félidő:
14. perc: Marchionni jobb oldali beadását követően Mutu tisztán fejelhetett kapura, 7 méterről nem is tévesztett célt (1-0).
 34. perc: bal oldali szöglet után Gilardino a keresztlécre fejelte a labdát.
 38. perc: Leandro adott be a bal oldalról Kröldrup nem érte el a labdát, Rudolf viszont nagyszerű mozdulattal a jobb alsó sarokba helyezett (1-1).
 40. perc: Gilardino 13 méteres lövését bravúrral hárította Pantic.


II. félidő:
 52. perc: egy jobb oldali beadásra rosszul mozdult ki Pantic, így az őt megelőző Dainelli könnyedén az üresen hagyott kapuba fejelt 5 méterről (2-1).
 59. perc: Vargas adott be balról, Gilardino elengedte a labdát, amelyet így a túl oldalon üresen érkező Montolivo a kapu bal oldalába továbbított (3-1).
 61. perc: Gilardino passzolt Marchionninak, aki 10 méterről a kimozduló Pantic felett a kapuba pörgetett (4-1).
 70. perc: Szakály jobb oldali beadása után Coulibaly 6 méterről a jobb alsó sarokba fejelt, Avramov csak hozzáérni tudott a labdához, hárítani nem (4-2).
 74. perc: Vargas beadása után Gilardino csúsztatott közelről a kapuba (5-2).


A Fiorentina irányította a játékot, de fölénye meddő volt, mígnem Mutu kissé váratlanul felavatta a BL-ben most debütáló Pantic kapust. A vezetést követően a Fiorentina nem erőltette a támadásokat, míg a Debrecen ezúttal nem tudta azt az agilis futballt játszani, amelyet a korábbi meccseken, így komoly helyzetek nélkül telt az idő. A szünet előtt azonban a Loki bátrabbá vált, s ez azonnal gólban nyilvánult meg Rudolf klasszis megoldása révén. Az olaszok gyorsan magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, de a szünetig nem tudtak ismét előnybe kerülni.

 A Fiorentina óriási lendülettel kezdte a második játékrészt, érezhetően el akarta dönteni az összecsapást. Rövid ideig Pantic védései még tartották a Debrecen reményeit, aztán éppen az ő hibájából ismét a firenzeiek vezettek. Ezúttal nem álltak le Prandelli tanítványai, folytatták a támadásokat, s a következő tíz percben szerzett további két találattal eldöntötték a három pont sorsát. A Debrecen viszont ismét bebizonyította, hogy nem lehet megtörni, ugyanúgy harcolt és küzdött tovább, hiába dőlt el az összecsapás. Ez a tartás, amelyet eddig minden rivális edzője dicsért, újabb vendéggólt eredményezett. Noha a végén a Fiorentina még egyszer eredményes volt, a debreceniek a firenzei játékosok sorfala között vonulhattak az öltözőbe!

- A Fiorentina ma európai élmezőnybe tartozó csapatként futballozott - értékelt a lefújást követően Herczeg András, a DVSC vezetőedzője. - Nekünk már a mérkőzés elején nehézségeink akadtak Komlósi sérülése miatt, de a szünetig bírtuk a nyomást. A második gólnál eldőlt a találkozó. Panticot nem hibáztatom a találatért, így is sérülten vállalta a játékot. A Fiorentina játékosai a levonuláskor megmutatták, hogy nemcsak futballistaként, de emberileg is nagyok. A szurkolóinknak köszönjük a kitartást, szerettünk volna szorosabb meccset játszani. Reméljük, a következő összecsapáson sikerül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!