Otthonában vertek meg egy szikszói környezetvédőt

Súlyos testi sértés miatt indított eljárást az encsi rendőrkapitányság, miután ismeretlenek szikszói otthonában bántalmaztak egy ismert környezetvédelmi aktivistát - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. Az MTI információi szerint a sérült férfit a Borsod megyei kórház baleseti sebészeti osztályán ápolják, állapota súlyos.

MTI

Dobi Tamás kifejtette: az elsődleges adatok szerint keddre virradóra a 63 éves férfit szikszói otthonában többen bántalmazták. A sértett ennek következtében súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, állapota kórházi ellátást igényel.
   
A hatósági helyszíni szemle eddigi megállapításai szerint az elkövetők kutattak az ingatlanban, azonban értékek - készpénz, ingóságok - nem tűntek el. A sértett azt mondta, hogy iratokat vittek el a tettesek.
   
A szóvivő tájékoztatása szerint az encsi rendőrkapitányság nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást; az elkövetés módja arra utal, hogy a bűncselekmény nem az idősek sérelmére elkövetett támadások egyike.
   
Az MTI helyszíni információja alapján Kaposi Zoltán környezetvédelmi aktivista "a civil szerveződések atyja" Szikszón, ő indította el azt a fajta kezdeményezést, hogy a városért tegyenek a helyiek.
   
Legutóbbi terve az volt, hogy nyilvánosság elé tárja a gazdasági visszásságokat Szikszó nagyvállalatai ügyében, ezekre állítólag bizonyítékai is vannak. Az ügyben egyébként már többször nyilatkozott, és értesítette az illetékes szakhatóságokat is.
   
Évekkel ezelőtt már egyébként kromofággal öntötték le az autóját, sőt a lakásába is belőttek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!