Óvodásokat is meglátogatott Kiss Péter

Répcelak - 138 millió forintot támogatást nyert a Százszorszép Óvoda felújításra. Kiss Péter társadalompolitikai miniszter délután ellátogatott az intézménybe. Itt dícsérőleg szólt a város fejlődéséről.

zaol.hu

A Százszorszép Óvoda felújítása és bővítése júniusban kezdődik, 2010 augusztusára készül el  tudtuk meg. A helyi önkormányzat a Nyugat-Dunántúli Operatív Programból nyert 138 millió forint támogatást. Ez arra elég, hogy mindkét épületet felújítsák, és kiegészítsék új csoportszobával, kiszolgáló helyiségekkel. Lesz nyílászáró-, padozat-, falburkolatcsere, új külső vakolat, teljes kertrendezés. Ez utóbbiban benne foglaltatnak az udvari játékok, a kertészeti tevékenység, a járdák, a tároló épületek, a kerítések. 

- A száz férőhelyes intézményt négy éve külön OKÉV-engedéllyel működtetjük, mert mindig volt plusz 6-7 gyerek. Bővíteni kell a befogadóképességünket, hogy minden kisgyereket fel tudjunk venni  - mondta  Fülöp Ildikó  óvodavezető.



Fotó: Benkő Sándor

A pályázat elbírálói valószínűleg értékelték, hogy nem egyszerűen egy városi óvodáról van szó, hanem ez az egész mikrotérséget ellátja. Az is nyomott a latban, bővíteni kell, hogy elférjenek a gyerekek  - mondta a dr. Németh Kálmán polgármester.  Hat pályázat érkezett a megvalósításra, köztük több Vas megyei. Május 28-án döntenek arról, hogy ki kapja a munkát.


Kiss Péter az óvodalátogatás után az MSZP Vas megyei elnökségi ülésén vett részt. Az ülés zárt körű volt, de annyit tudni, arra kérték, mint a megyei MSZP volt elnökét, ne szakadjon el a közösségtől. A miniszter ezután a művelődési házba ment, ahol Szociáldemokrata Fórumot tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!