Parkettáztak, festettek a Kanizsai tornacsarnokában

Megújult a Kanizsai Dorottya Gimnázium tornaterme. Szeptember 1-jétől már használhatják a tanulók, és a város szabadidős sportegyesületei a csarnokot.

Greiner Júlia

Az avató ünnepségen Módos Tibor  igazgató köszöntötte a gimnázium tanulóit és dolgozóit.
 
- Az iskola tornatermét 1972-ben építették, abban az időszakban az egyik legkiválóbb sportparkettával rendelkezett ez a tornaterem - emlékezett vissza Módos Tibor - hiszen rugalmas szerkezetű alapra szegezték a burkolatot. Az eltelt harmincnyolc év alatt több, mint 15 ezer tanuló sportolthatott itt. A felújítás azért vált halaszthatatlanná, mert az elhasználódott parketta miatt az elmúlt időszakban több kisebb baleset történt.

Czeglédy Csaba alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy az önkormányzat az iskolával közösen mindent elkövetett annak érdekében, hogy a beruházás megvalósulhasson. A tornaterem felújítása tízmillió forintba került, amely önkormányzati támogatással valósult meg.

A korszerűsítés során újra parkettázták és kifestették a csarnokot, és az iskola saját megatakarításaiból  modernizálták az öltözőket és a mosdókat, a bútorok cseréje azonban még várat magára.

Az idei évben hatszázöt tanuló veheti igénybe a tornatermet. A diákok koedukált csoportokban vesznek részt a foglalkozásokon, iskolaidő után, pedig számos szabadidős tevénykenységnek ad otthont a sportcsarnok. 

A tanulók kosárlabda-, foci-, röplabda- és tornaedzéseken vehetnek részt.

Dancs János volt iskolaigazgató és testnevelőtanár így vélekedett a felújított iskola részről: első látásra nem változott, de ha jobban megnézzük a környezetet, azt látjuk, hogy minőségi  javulás történt, esztétikusabb, otthonosabb és barátságosabb lett.

A gimnázium egyik testnevelő tanára, Pezenhófer György elmondta: naponta négy órától városi szabadidős sport egyesületek bérlik a tornatermet egy-másfél órára, így teljes a kihasználtság. Az ünnepélyes átadás után a tanulók örömmel siettek átöltözni a testnevelés órára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!