Pars Krisztián várja, hogy megkapja az olimpiai ezüstérmét

Budapest, - Egyelőre nem tudni, mikor veheti kézhez olimpiai ezüstérmét Pars Krisztián. A doppingvétség miatt kizárt két fehérorosz kalapácsvető ugyanis még nem szolgáltatta vissza a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a pekingi medálokat.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nemzetközi és jogi igazgatója elmondta, jogilag már késésben vannak a fehéroroszok. "A NOB határozatában kötelezte a fehéroroszokat az érmek visszaadására, valamint a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget a pekingi eredményeik törlésére, illetve az új sorrend megállapítására. A fehéroroszok januárban ugyan fellebbeztek a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz, de ennek halasztó hatálya nincs."

Nagy hozzátette, határidő nincs az érmek visszaszolgáltatására, azt a NOB határozatának kihirdetése után meg kellett volna tenniük a fehéroroszoknak. A tavalyi pekingi játékokon második Vagyim Gyevjatovszkij és harmadik Ivan Tyihon eredményét december 11-én törölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága, és mindkét sportolót kizárta a pekingi játékokról. A döntés következtében a negyedik helyet megszerző Pars Krisztián lett hivatalosan az olimpia második helyezettje.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!