Párt ne kapjon közpénzt - Újabb aláírásgyűjtésbe kezdett Seres Mária

Szombathely - Seres Mária azt akarja, népszavazáson döntsenek a választópolgárok arról, hogy a költségvetésből a pártok kaphassanak-e pénzt. Erről tegnap tartott sajtótájékoztatót.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A nyíregyházi családanya korábban 600 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy népszavazást írjanak ki, amelyen   a választópolgároknek felteszik a kérdést, hogy csak számla ellenében kapjanak-e a képviselők költségtérítést. Most újabb akcióba kezdett: aki az egyik szombathelyi kávézóban a média képviselőnek beszélt legújabb kezdeményezéséről.

Aláírásgyűjtésbe fogott azért, hogy országos népszavazást lehessen tartani arról, hogy az állami a pártok a jövőben ne kaphassanak támogatást a központi költségvetésből. Az Országgyűlés akkor köteles napirendjére venni a kérdést, ha november végéig sikerül legalább 50 ezer érvényes aláírást összegyűjteni.

A Civil Mozgalom által felkarolt elképzeléssel várhatóan csak a jövő tavasszal megválasztandó új parlament foglalkozik majd  magyarázta az asszony. Elképzelése szerint tavasztól a parlament személyi összetétele jelentősen megváltozik majd, és a Civil Mozgalom képviselői is mandátumot szereznek.

Seres Mária nem tartja kizártnak, hogy a Civil Mozgalom párttá alakulva országos listát tud majd állítani. A mozgalom saját erőből, támogatók segítségével kíván bejutni a parlamentbe, nem pedig állami pénzekből  magyarázta Seres Mária. A mozgalomnak Vas megyében is van már jelöltje, de ez egyelőre még nem nyilvános.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!