Pénteki balesetek Vasban: hármas ütközés, frontális karambol, be nem tartott követési távolság

Megyei körkép - Pénteken több közlekedési baleset történt a megye útjain: hármas karambolt, frontális ütközést, részeg biciklist, be nem tartott követési távolságot egyaránt feljegyeztek a rendőrök.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Autóbusz, tehergépkocsi és személyautó ütközött
Pénteken, 16 órakor a Vasi Volán buszvezetője tett bejelentést, miszerint Söptén közlekedési baleset történt. Egy rumi lakos tehergépkocsival közlekedett Vasasszonyfa irányából, s haladása során nem tartott megfelelő követési távolságot a vele azonos irányban haladó és a Söpte külterületén lévő buszmegállónál megálló Ikarusz autóbusz mögött. Fékezése következtében a tehergépkocsi kerekei a vizes asztfaltburkolatú úttesten megcsúsztak - a sofőr jobbra kormányzott, s emiatt érintőlegesen a busz jobb hátsó sarkának ütközött. Ezt követően a tehergépkocsi továbbcsúszva elejével elütött egy söptei gyalogost, aki az autóbuszra akart felszállni - ő az ütközés miatt az árokba esett.
A tehergépkocsi mögött közvetlenül haladó személygépkocsit vezető sárvári lakos sem haladt a belátható útszakasznak megfelelő sebességgel, és fékezve beleütközött az autóbusz hátuljába.
Az árokba esett gyalogos az elsődleges orvosi vélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.


Két autó repült az árokba
Pénteken reggel, 8.34-kor egy szentgotthárdi lakos jelenette, hogy Szentgotthárd- Máriaújfalun, a Máriaújfalui úton közlekedési baleset történt. 
Mint kiderült:  egy szentgotthárdi lakos személyautóval közlekedett  Farkasfa felől a 7454-es számú út irányába. Haladása során a 7455 és a 7454-es utak kereszteződésében a balra történő kikanyarodás során nem adott elsőbbséget a 7454-es úton Magyarlak felől Szentgotthárd irányába közlekedő csörötneki lakos által vezetett járműnek, amely átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, és ott frontálisan összeütközött a vele szemben közlekedő autóval, melyet egy vasszentmihályi lakos vezetett.
A baleset következtében a vasszentmihályi lakos 8 napon túl gyógyuló, míg a csörötneki lakos és az autójában utazó két utasa 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.
Nézze meg a baleset fotóit - klikk IDE! 


Anyagi kár körülbelül 150 ezer forint
Pénteken kora délután egy séi lakos közlekedett a kezelésére bízott autóbusszal Szentgotthárdon a Május 1. út felől az Ady Endre utca irányába. A Baross Gábor utca és a Jókai Mór út kereszteződésében egy személyautóval közlekedő olasz állampolgár nem adott részére elsőbbséget és a két jármű összeütközött. Utóbbi anyagi kára körülbelül 150 ezer forint.
A balesetben senki sem sérült meg. 

 
Hármas karambol a 8-as főúton
Péntek délután anyagi káros közlekedési baleset történt a 8-as főúton Csákánydoroszló irányában. Egy szakonyfalusi lakos a kezelésére bízott személyautóval közlekedett Körmend felől Csákánydoroszló irányába. Haladása során a 168+100 km szelvénynél későn észlelte az előtte forgalmi okból lassuló (egy séi lakos által vezetett) gépkocsit, s belehajtott.
Az ütközés következtében a séi lakos gépjárműve nekiütközött az előtte haladó kocsinak, melyet egy szentgotthárdi lakos vezetett.
A baleset következtében személyi sérülés nem történt, ittas vezetőt sem regisztráltak a rendőrök. Az anyagi kár: 1 millió forint. 


A biciklis részegen nekihajtott az autónak
Pénteken, 13 órakor egy szombathelyi lakos telefonon jelentette, miszerint a megyeszékhelyi Kőszegi utca és Mártírtok tere kereszteződésében egy biciklis a kerékpárútról lehajtva nekihajtott a személygépkocsija oldalának. Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a bejelentő véleménye szerint a kerékpáros ittas állapotban volt. 
A biciklis esetében a helyszínen alkalmazott alkoholteszt eredménye pozitív eredményt mutatott, ezért őt a rendőtök vérvételre előállították és szabálysértési eljárást kezdeményeztek az ügyben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!