Perli a Szova az Unihallt

Beperelte a Szova Zrt. az Arena Savariát üzemeltető Unihall Kft.-t. A vagyonhasznosító azt kéri a bíróságtól, állapítsa meg, hogy jogszerű az üzemeltetési szerződés felmondása.

Simon Erzsébet

Az eredetileg győri székhelyű Unihall Kft. bérli és üzemelteti a 2006 tavaszán átadott Arena Savaria sportkomplexumot. A bérletért tízmillió forintot fizet a Szombathelyi Vagyonhasznosító és Városgazdálkodási Zrt.-nek.

A város ötvenmillió forintot utal a csarnok üzemeltetőjének, amelynek fejében helyi sportegyesületek használhatják a létesítményt.

Idén tavasszal a képviselők zárt ülésen hozott határozatban hagyták jóvá a Szova perindítási kérelmét, amely arról szól, hogy felmondja az Unihallal kötött szerződést.

A Vas Megyei Bíróságon kedden kezdődött a Szova kontra Unihall per; a vagyonhasznosító azt kérte a gazdasági bíróságtól, hogy állapítsa meg: jogszerű az üzemeltetési szerződés felbontása, továbbá kötelezze az Unihallt a létesítmény elhagyására.

Dr. Hoós Tibor, az ügyben eljáró bíró megállapította: a felmondást Szombathely városa nem írta alá, holott az Unihallal kötött szerződés háromoldalú: a Szova mellett a város kézjegye is szerepel a dokumentumokban.

Következésképp valamennyi szerződött félnek perben kellene állnia. A bíró 15 nap haladékot adott arra, hogy Szombathely városa megfontolja, beavatkozik-e a jogvitába a felperes Szova oldalán.

Megkérdeztük dr. Ipkovich Györgyöt, perbe lép-e  a város. A polgármester azt mondta, a vonatkozó jogszabályok szerint egy háromoldalú szerződést, illetve  megállapodás felmondását is minden szereplőnek jóvá kell hagynia. A Szova megindította ugyan az eljárást, ám nem gondoskodott arról, hogy a város is részese legyen a pernek. A problémát a közgyűlés elé terjeszti az elöljáró, s a képviselők döntenek a továbbiakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!