Peter Stahl megbotlott, színészkedett

Szombathely - Tegnap délután az illetékesek megnézték a botrányos utóéletű pénteki Falco-Albacomp meccs videofelvételét. A képkockák tanúsága szerint a vendégek trénere, Peter Stahl minden színészi képességét latba vetve dobta hanyatt magát.

Tóth Gábor

Egy nappal a kosármérkőzés után az Albacomp osztrák edzője, Peter Stahl azt állította, hogy az egyik biztonsági őr olyannyira meglökte, megütötte őt, hogy sokkot kapott, ezért kellett csapatával az öltözőbe vonulni. Tegnap a Falco vezetői és biztonsági cég illetékesei megnézték a mérkőzésről készült felvételeket.

- A felvétel nem ad igazat Stahl úrnak - fogalmazott Marton Zoltán, a Szombathelyi Security Service vezetője. - Az embereim elmondása szerint a játékvezetők megkérték őket arra, hogy tisztítsák meg a játékteret a szurkolóktól, illetve távolítsák el a játékosokat, az edzőket a zsűriasztaltól - jól látszik a felvételen, hogy a bírók magukhoz hívják a biztonság őröket. Az egyikük ezért húzta vissza a játékvezetőkre rontó fehérvári trénert. Nem lökte meg, csak terelgette a kispad felé. A felvételen jól látszik, hogy a hátráló Stahl egyik kollégája lábában megbotlik, majd három-négy lépés után hirtelen hanyatt vágja magát. Az igazunkat bizonyítani tudjuk, részünkről az ügyet lezártuk. Ha a fehérvári klub tervez lépéseket ellenünk, állunk elébe.

- A felvételeket elküldtük a mérkőzés vezetőbírójának - tudtuk meg Gráczer Györgytől, a Falco-Szova KC Szombathely ügyvezetőjétől. - Ő megírja a jelentését, azt megvizsgálja a versenybizottság, amely megállapítja, hogy melyik klubnak mennyi büntetést kell fizetnie. Az összeget illetően nem akarok jósolgatni, de viszonyításként csak annyit: tavaly, amikor az Alba pályáján a drukkerek megvertek két bírót, 700 ezer körüli büntetést kapott a klub. Egyelőre tehát várunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!