Pisztolyos fenyegetés: összebalhézott a polgárőrök és a cigányok vezetője

Egymásnak esett a pamuki polgárőrség vezetője és a helyi romavezető.

MTI

Az utcai dulakodásban előkerült egy gázpisztoly, a polgárőr ezzel fenyegette meg a helyi romaszervezet vezetőjét, majd a polgármesterre támadt. A férfi két polgárőrre is pisztolyt fogott. Egyikük ezt meg is örökítette a mobiltelefonjával.
   
Tóth Csaba (független), a csaknem háromszáz lakosú somogyi település polgármestere az MTI-nek csütörtökön megerősítette a Somogyi Hírlapban közzétett incidenst.
   
A polgármester beszámolója szerint kedd délelőtt a közmunkások szóltak neki, hogy az utcán egymásnak esett a helyi romaszervezet vezetője és a polgárőrség vezetője. Igyekezett lecsitítani őket, ám a polgárőr - egyik kezében egy gázpisztollyal, a másikban egy gázsprével - "ocsmány szidalmazás" közepette őt is megfenyegette. Ekkor hívtam a rendőröket, akik mindkettőjüket feljelentették - mondta a polgármester, aki közölte: az őt ért fenyegetés miatt feljelentést tesz a polgárőrség vezetője ellen.
   
Az MTI telefonon nem tudta elérni sem a polgárőrség, sem a roma szervezet vezetőjét. A polgármester szerint a roma vezetőt valószínűleg azért nem, mert kihallgatáson van a rendőrségen, a polgárőrség vezetőjétől pedig kedden azonnali hatállyal elvették az önkormányzattól kapott mobiltelefont.
   
Tóth Csaba elmondása szerint az öt évvel ezelőtt megalakított, jelenleg 19 tagú polgárőrséget a nyugdíjas korú férfi egy éve vezeti. Rend is van a faluban - dicsérte a polgármester a szervezetet, amelynek vezetőjéről azt mondta: "a munkájával nem is volt baj, de a modora..."
   
Bogdán József, a pamuki romaszervezet vezetője a lapnak azt mondta: kérdőre vonta a helyi polgárőrség vezetőjét, mert visszahallotta, hogy szidalmazta őt és a polgármestert. A polgárőr  felesége viszont azt állította, hogy romaszervezet vezetője egyszerűen nekik rontott, s ők védekezni kényszerültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!