Problémás panel-kérdés?

<b>Szombathely</b> - Az öt éve útjára indult panelprogram nagy népszerűségnek örvend, ám a legutóbbi közgyűlésen a program kapcsán <em>Molnár Miklós</em> (Pro Savaria Egyesület) egy valós problémát tárt a város képviselői elé.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A panelprogram az iparosított technológiával épült, legalább négy lakást tartalmazó épületek energiatakarékos felújításához, valamint a lakóépületek közvetlen környezetében lévő utak, parkolók, játszóterek, parkok korszerűsítéséhez nyújt vissza nem térítendő támogatást.  A felújítási összeg egyharmadát az állam, további egyharmadát az önkormányzat állja. A lakóközösségek a munkálatokhoz a fennmaradó egyharmad résszel járulnak hozzá, amelyre kedvezményes hitelt vehetnek fel.

Bár Szombathelyen első "paneles" időszakban alig érkezett pályázat, az utóbbi években egyre többen jelentkeztek a programra, melynek kapcsán Molnár Miklós egy problémára hívta fel a figyelmet a minapi közgyűlésen. 

Információi szerint a legújabb panelprogramos pályázatokról még nem   döntött  a kormány, az önkormányzat sem határozott még a támogatásról, ám egyes szombathelyi társasházak már  kiírták és  le is folytatták a kivitelezés közbeszerzési eljárását,  eredményt  hirdettek, valamint közbeszerzési előszerződést kötöttek.  Vagyis olyan munkára jelöltek ki kivitelezőt, amelynek nincs meg a pénzügyi forrása.

A további részleteket és a jegyző reagálását a Vas Népe szombati számában olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!