Rablót fogott a szabadnapos rendőr

Bankfiókot próbált meg kirabolni egy férfi a fővárosban, egy VI. kerületi bevásárlóközpontban szombat délután, de a helyszínen tartózkodó, szabadnapos rendőr a biztonsági őrök segítségével elfogta.

MTI

Az MTI úgy tudja, hogy a rablási kísérlet a Westendben történt; sajtóhírek szerint hivatásos katona az elkövető.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapján közöltek szerint az egyik biztonsági céghez érkezett riasztás, amely szerint Budapesten, a VI. kerület egyik bevásárlóközpontjában lévő pénzintézetben rablást kíséreltek meg.
   
Egy férfi ment be délután a bankfiókba, és egy papírlapot csúsztatott az alkalmazott elé, amelyen az állt, hogy a bevételt követeli. Az alkalmazott megnyomta a pánikgombot, mire a gyanúsított megpróbált elmenekülni.
   
A helyszínen tartózkodott a XIII. kerületi rendőrkapitányság egyik szabadnapos munkatársa, akinek gyanús lett a férfi viselkedése és ruházata (sapkát, sálat, kesztyűt viselt). A szolgálaton kívüli rendőr a helyszínre érkező biztonsági őrök segítségével elfogta a férfit. A férfi ruházatát átvizsgálva egy kést találtak nála a rendőrök.
   
A TV2 Tények és az m1 Híradó című műsora is arról számolt be szombat este, hogy az elkövető hivatásos katona. A TV2 szerint a férfi őrnagyi rangban van.
   
Sem a Honvédelmi Minisztérium, sem a rendőrség nem erősítette meg a televíziónak, hogy katona az elkövető, de a rendőrség közölte: az ügyet átadták az ügyészségi nyomozóknak. A TV2 szerint ebből is arra lehet következtetni, hogy valóban hivatásos katonáról lehet szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!