Rácz Sándor révén vasi arany is született a boksz ob-n

A 88. felnőtt férfi ökölvívó országos bajnokságon a Haladás BC versenyzője, Rácz Sándor aranyérmet nyert, a kőszegi Fitt-Boksz ÖSE bokszolója, Döbrösi Ádám második helyen végzett.

Vastag Nándor

A szerdán kezdődött ob szombaton a tíz súlycsoport döntőivel ért véget, és a közel 1500 néző két vasi bokszoló sikeréért is szoríthatott. A 60 kg-ban a Haladás BC versenyzője, elsőszámú esélyesnek számított, és érvényesítette is a papírformát. Az első menetben többet kezdeményezett a vasasos Fodor ellen, majd a másodikban is több találatot jegyzett. A meccs közben egyre harcosabb lett, és a harmadik felvonásra sem csökkent a két bokszoló harci kedve. Csépelték egymást rendesen, de az adok-kapokból is jobban jött ki a szombathelyi bunyós, aki megérdemelt pontozásos győzelmet aratott. A Zámbó József, Zámbó Gábor és Szalai Sándor által felkészített Rácz a felnőttek között először lett bajnok.

A Fitt-Boksz ÖSE képviselője, Döbrösi Ádám a 75 kg fináléjában a favorit Harcsával találkozott. A biztató első menet után a másodikban nem jól védekezett, sok ütést kapott, és egyszer számoltak is rá. De összeszedte magát, így becsülttel teljesítette a mérkőzést, melyet nagyaránnyal nyert a biztos olimpiai résztvevő kispesti ellenfél. De a Varsányi Áron, Gombai János és Finesz Ernő által edzett Döbrösi is elégedett lehet, közel két év kihagyás után két hónap alatt készült fel a bajnokságra, és ezüstérmet szerzett. A többi döntőben az esélyesek nyertek, bár Kurtucz (+91 kg) győzelme némileg váratlan eredmény.

A döntők eredményei. 49 kg: Ungvári István (Hajdúsámson) – Sárga Attila (Sárospatak) 12-9. 52 kg: Dobrádi Zsolt (KSI) – Berna Dávid (Vasas) 21-15. 56 kg: Nagy Krisztián (Szolnok) – Könnyű Róbert (Eger) 17-10. 60 kg: Rácz Sándor (Haladás) – Fodor Milán (Vasas) 12-8. 64 kg: Káté Gyula (Kispest) – Görbics Gábor (Hranek, Budapest) 16-9. 69 kg: Bacskai Balázs (Vasas) – Danyi Richárd (Tápiómente), Bacskai K. O. val nyert az 1. menetben. 75 kg: Harcsa Zoltán (Kispest) – Döbrösi Ádám (Fitt-Boksz) 17-5. 81 kg: Nagy Péter (Debrecen) – Baranyi Richárd (Kecskemét) 17-15. 91 kg: Darmos József (Vasas) – Kulacsik Mirkó (MTK) 16-10. +91 kg: Kurtucz Csaba (Vasas) – Bernáth István (Debrecen) 10-7.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!