Rajtra kész a Haladás labdarúgó csapata

Szombathely - Karaganda és Boras után, Kaposvár elõtt: vasárnap este nyolc órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi vendégeként megkezdi a 2009/2010 évi elsõosztályú szereplését az elsõ fordulóban szabadnapos Szombathelyi Haladás együttese.

Pum András

- Ami a legfontosabb: kész a csapat, felõlünk indulhat a bajnokság – mondta Csertõi, miután az öltözõfolyosón lehuppant egy kényelmes fotelbe. – A tavalyihoz hasonló mentalitású csapatot szeretnék a pályán látni – azt hiszem ez egyébként is alapkövetelemény. A játékstílusunk lehet, hogy kicsit változni fog, hiszen az új játékosok másfajta labdarúgást játszanak. Persze nagy változásra azért senki se számítson. Az újonnan érkezett játékosok már bizonyítottak másutt, így nem vettünk zsákbamacskát, amikor leszerzõdtettük õket. Ami a fiatalokat illeti: az elõttünk álló szezonban eldõl, hogy csupán tehetségesek-e a srácok vagy tényleg bebizonyítják, hogy hosszabb távon is lehet rájuk számítani. A tavalyihoz képest sokkal nehezebb év elõtt állunk, hiszen a Diósgyõr és a Vasas kivételével szinte valamennyi csapat megerõsödött, illetve megmaradt a tavalyi játékosállománya. Jómagam a hatodik-nyolcadik hely környékére várom a csapatot. Az Európa-liga szereplés nagy élmény volta csapatnak, az más kérdés, hogy kissé felborította a felkészülésünket, hiszen ha nincs a nemzetközi szereplés, akkor gyengébb ellenfelekkel szemben hangoltunk volna a bajnokságra.

- A vasánapi meccsel kapcsolatban: csakúgy mint tavaly, most is egy masszívan, jól futballozó csapathoz látogatunk – jelezte Csertõi Aurél. – A Kaposvár ráadásul tavaly fõleg otthonában volt veszélyes ellenfél, szerintem idén is így lesz, így duplán nehéz mérkõzésre számítok. Jómagam is kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek vasárnap, bízom a csapatban, és a minél jobb eredmény elérésében. Kenesei sérült, Simon Ádám kölcsönvétele június 30-án lejárt, de a két klub még nem tudott megegyezni a hogyan továbbról, így nem számíthatok a játékosra. Összeállítás: Rózsa Dániel – Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Kuttor Attila, Tóth Péter – Rajos Gábor, Molnár Balázs, Lattenstein Norbert – Skriba Máté, Oross Márton, Nagy Gábor.

A Haladás egyébként egy-fél kettõ felé indul Kaposvárra, útközben fél három és fél négy között Zalaegerszegen a Centro Étteremben ebédelnek a fiúk, majd hat órakor gördül be a busz a Kaposvári Rákóczi stadionjába. A hazaiak zöld-fehér csíkos felsõben, zöld nadrágban és fehér sportszárban, míg a mieink az Arsenal ellen látott dresszben - fehér, zöld és fekete csíkkal diszített felsõben - fekete nadrágban és fekete sportszárban játszanak majd. 

További hírek és online-tudósítás a meccsről a  haladas.vasnepe.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!