Rákóczi, hidegháború és sztálini diktatúra: túl az érettségin szépségeink

Szombathely - Lapunk szépségversenyének három döntőse a napokban érettségizett. Devecser Anikónak a sztálini diktatúrával kellett megküzdenie, Kocsis Korinnát Az ember tragédiájáról kérdezték, míg Takács Anna a Rákóczi-szabadságharcról felelt. Lássuk, milyen eredménnyel!

Benkő Sándor-Takács Gábor

Devecser Anikó a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban  érettségizett.  - Rengeteg energiát fektettem  a tanulásba. Ha a tavalyi ponthatárokat vesszük alapul,  akkor ősztől a Budapesti Kommunikációs Főiskolán tanulok - mesélte május szépe. Hozzátette, hogy a felvételinél a magyar és történelem számít, ezekből az érettségit 90 százalék felett teljesítette. 



Anikó a médiában szeretne dolgozni

- Irodalomból az avantgardot húztam.  Először megijedtem, mert József Attilát, Örkényt és az avantgardot szerettem volna elkerülni. Ennek ellenére  jól sikerült a feleletem. Történelemből "A bolsevik diktatúra kiépülése a sztálini Oroszországban" volt a tételem, szerencsémre ezt az anyagot idén tavasszal tanultuk - emelte ki Anikó. 

A nyaralásról szólva  elárulta, hogy Keszthelyre és Siófokra készül. A szünidőben  rendezvényszervezőként dolgozik majd a váti lány, aki  a közelmúltban az  egyik bulvár napilap szépségválasztásán több száz versenyző közül bekerült a döntőbe. 

Vas megye szépe, Kocsis Korinna azt mondta, hogy az érettségi előtt jobban izgult, mint a szépségversenyeken. - Igazából elégedett lehetek az eredményeimmel, bár magyar irodalomból Az ember tragédiája, történelemből pedig a hidegháború nehezítette a dolgomat  - mesélte a soproni Handler Nándor Szakképző Iskolában érettségizett jákfai lány.   



Korinna a Miss Earth-re készül

Két évig biztosan még ebben a suliban maradok kozmetikus szakon. Kiemelte, hogy az  októberi manilai Miss Earth világverseny után egy kicsit háttérbe szorítja a fellépéseket.  - A nyáron annyit pihenek, amennyit csak tudok, de van dolgom is bőven. Angolul kell jól megtanulnom, és jogsit is szeretnék szerezni - tudtuk meg Vas Megye Szépétől. 

A körmendi Takács Anna a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban fejezte be a középiskolát.  - Sokat készültem az érettségire.  Magyarból Petőfi látomásköltészetét húztam, örültem ennek a tételnek.  Történelemből a Rákóczi-szabadságharcból feleltem. Szerencsém volt, mert érettségi előtt többször is átnéztem ezt az anyagot  - mesélte  Anna.



Anna nyáron egy fagyizóban vállal munkát Fotók: Benkő Sándor

- Szabadidőmben elmegyek a Balatonra, a családdal pedig egy külföldi nyaralást tervezünk. Remélem, hogy ősszel már  feltöltődve kezdhetem  a Pécsi Tudományegyetem Szombathelyi Képzési Központjában a felsőoktatási tanulmányaimat - hallottuk március szépétől.

Ismét keressük Vas megye szépét. Lapunk szépségversenyének tavalyi nyertese az azóta eltelt hét hónap alatt szép pályát futott be, sorra sikeresen vett részt más szépségversenyeken. E sikeren felbuzdulva biztatjuk a lányokat, asszonyokat, hogy jelentkezzenek, vegyenek részt az augusztusban újra induló versenyünkön! 

Jelentkezni levélben, vagy a
[email protected] küldött e-mailben lehet. A pályázati feltételek a www.vasnepe. hu honlap Legyél Te Vas megye szépe! bannerje alatt olvashatók, ugyanitt tölthető le a jelentkezési lap, amelyet pontosan kitöltve, képeket csatolva kell eljuttatni szerkesztőségünkbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!