Rendben lezajlottak a matematikai írásbelik

Budapest - Rendben lezajlottak kedd délelőtt a matematika írásbelik a középiskolákban, az Oktatási Hivatalhoz nem érkezett bejelentés a vizsgával kapcsolatos problémáról.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A második vizsganapon középszinten 1.248 helyszínen 92.817 diák, emelt szinten 65 helyszínen 2.531 tanuló írásbelizett matematikából.    

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia és német nyelven is tettek érettségi vizsgát. Középszinten 180 perc, emelt szinten 240 perc alatt kellett megoldani a feladatokat.

Egy az MTI-nek nyilatkozó matematikatanár szerint nem voltak nehezek az idei középszintű írásbeli feladatok. A kettes szintet könnyű volt elérni, "talán túl könnyű is", s a hármashoz sem kellett nagyon sok.

A matematikatanár nem érzett szignifikáns különbséget a tavalyi érettségi nehézségi fokához képest. Szomorúnak tartja ugyanakkor, hogy például a Műegyetemre be lehet kerülni középszintű érettségivel is. Ez ahhoz kevés - mondta.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!