Rendőrségi ügy lett az iskolai pofonból

Garázdaság gyanúja miatt nyomoz a Szombathelyi Rendőrkapitányság egy iskolai pofon ügyében. Az igazgatónő adta, egy elsős diák kapta.

Vas Népe

Úgy tudjuk, az eset még szeptemberben történt a szombathelyi Neumann János Általános Iskolában. Az igazgatónő  szünetben adott egy pofont az egyik elsős diáknak, akit azóta már kivettek az intézményből.

A pofont feljelentés követte, az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, erősítette meg portálunknak Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Garázdaság a büntető törvénykönyv szerint az, ha valaki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, akkor a garázda személy vétséget követ el és akár két évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!