Repülőjegyekkel követett el csalást egy férfi

Budapest - Őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint repülőjegyekkel követett el csalást; az utasok sokszor csak a repülőtéren tudták meg, hogy nincs is jegyük. A rendőrség kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatását - közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 43 éves szigethalmi férfit - akit hétfőn késő este fogtak el - azzal gyanúsítják, hogy ez év szeptemberétől egy utazási irodán keresztül vagy egy légitársaságnál több alkalommal igényelt egy másik, őt alkalmazó utazási iroda nevében repülőjegyeket különböző embereknek. Az utasok a jegyek árát kifizették a férfinak, de a többszázezer forintos összegeket a gyanúsított nem fizette ki a cégeknek.

A férfi a helyfoglalásokat több esetben visszaigazolta az ügyfeleknek, a repülőjegyeket elektronikus formában kiállította, majd a foglalásokat megváltoztatta a társaságoknál, vagy kifizetés hiányában a repülőjegyek törlődtek a foglalási rendszerből. Ezekről sok esetben az utasok már csak a repülőtereken szereztek tudomást.

A rendőrség csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a férfi ellen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!