Riválisok egymás ellen: a Sopront fogadja a Falco

A Falco KC A-csoportos kosárcsapata soros bajnokiján, szombaton, 18 órás kezdéssel a Sopront látja vendégül. Mindkét együttes a felsőházi tagságért küzd, így nagy csata várható.

Tóth Gábor

Két közvetlen rivális csatázik egymással az Arena Savariában. A Sopron (12 győzelem, 10 vereség) a tabella 6. helyéről, a Falco pedig (12:10) a 7. pozícióból várja a mai meccset. Bármelyik fél sikerével is végződik a szombathelyi összecsapás, a győztes némi lépéselőnyre tesz szert riválisával szemben. A felek egyébként november végén, Sopronban meccseltek egymással, akkor a hazaiak nyerték (97:95) a kiélezett találkozót. Érdekesség, hogy az a mérkőzés volt Nikola Lazics első meccse a Falco trénereként. A Sopron a legutóbbi fordulóban nyert a Dombóvár ellen, előtte kikapott a Pakstól és a Körmendtől. A Falco zsinórban három győztes meccset (Salgótarján, Kaposvár, Körmend) tudhat maga mögött  lendületben, jó formában van tehát a sárga-fekete együttes.

-  Nagyon fontos mérkőzés vár ránk - kezdte az esélylatolgatást Nikola Lazics, a Falco-Szova KC Szombathely edzője. -  A felsőházi tagságért, ott is a minél jobb pozícióért küzdünk, úgyhogy nyernünk kell. Ellenfelünk veszélyes csapat, ha elkepja a ritmust, ha a kulcsemberei jól teljesítenek, akkor képes bárkit meglepni. A Sopron gyors ritmusban kosarazik, jól dobál távolról, és amerikai légiósai révén előszeretettel bontja meg a védelmet. Ez ellen a stílus ellen csak a határozott védekezéssel, agresszív kosárlabdával lehet operálni. Ha nem hagyunk teret ellenfelünknek a tiszta dobásokra, ha nem indíthat gyors támadásokat, akkor már nyeregben érezhetjük magunkat. És még valami: bár legutóbb Körmenden nyertünk, nagyon gyengén szedtük a lepattanókat, ebben feltétlen javulnunk kell. Biztos, hogy kemény meccs lesz  hiszen a Sopronnak is kell a siker  de csakis a győzelemben gondolkodom. A héten nagyjából teljes létszámmal edhettünk, csak a bokasérüléssel bajlódó Szanati Mátyás hiányzott. Természetesen számítunk drukkereink segítségére is.

A mérkőzésről honlapunkon online-tudósítást olvashatnak.

A Falco 31 éves centerét, Feigl Imrét november végén műtötték Achilles-ín szakadással.

-  A gyógytornán már túl vagyok, jelenleg a rehabilitációt végzem, főként a combomat, a vádlimat erősítem -  tudtuk meg Feigl Imrétől. -  Futni sajnos még nem lehet. A lelki válságon már túl vagyok, hiszen látom a fényt az alagút végén. Az orvosok szerint szépen gyógyulok, talán 5-6 hét múlva edzésbe állhatok. Reményeim szerint a bajnokság végén talán pályára léphetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!