Rudolf, Leandro és Polekszics nélkül utazik Lyonba a Debrecen

Kedden délelőtt indul Lyonba, az utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzésének helyszínére a Debrecen labdarúgócsapata. Nem tart a piros-fehérekkel a sérült Rudolf-Leandro-Polekszics trió.

Vas Népe

A bordasérülést szenvedett Vukasin Polekszics nem tart a csapattal, helyette Pantics véd majd, és szintén itthon marad Leandro, aki ugyan csereként pályára lépett az MTK ellen, de nincs olyan állapotban, hogy a BL-meccset vállalni tudja. Rudolf Gergely sem utazik, a válogatott támadó térdszalagja két hete begyulladt, azóta kezelésekre jár.

Felépült ugyanakkor Feczesin Róbert, aki még a Fradi elleni meccsen ütközött a kapufával, és megsérült a térdszalagja. A támadó ott lesz Lyonban, mellette még két csatár, Adamo Coulibaly és Oláh Lóránt található a 19 fős keretben.

Az utazó keret: Djordje Pantics, Verpecz István (kapusok) - Bernáth Csaba, Bodnár László, Komlósi Ádám, Mészáros Norbert, Mirszad Mijadinoszki, Szélesi Zoltán, Fodor Marcell, Czvitkovics Péter, Dombi Tibor, Kiss Zoltán, Luis Ramos, Varga József, Szakály Péter, Laczkó Zsolt, Adamo Coulibaly, Feczesin Róbert, Oláh Lóránt (mezőnyjátékosok).

A klub hivatalos honlapja szerint az együttes repülőgépe 10 órakor száll fel a hajdúsági városban, s várhatóan délben landol majd Lyonban.

Herczeg András és egy játékos kedden 17:15 órakor tart sajtótájékoztatót, majd 18 órától a mérkőzés helyszínén, a Gerland Stadionban vezényel edzést a szakember. A csapat a mérkőzés után rögtön indul vissza Debrecenbe.
 
A szerdán 20:45-kor kezdődő összecsapáson a német Florian Meyer fújja majd a sípot. A Lyon már továbbjutott a négyesből, míg a Debrecen minden meccsét elveszítette eddig, így biztosan a kvartett utolsó helyén végez.

A Debrecennek egyébként - egyelőre - nem sikerült a csoportkörbe jutásért járó 7,1 millió eurón, azaz 1,9 milliárd forinton felül további összeget szereznie a Bajnokok Ligájában a Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA).

Az eddig bezsebelt summa 3,54 millió euróval több annál, mintha a Loki alulmaradt volna a Levszki Szófiával szemben az utolsó selejtezőkörben. Vereség esetén 2,56 millió járt volna a kvalifikációs menetelésért és további egymillió az Európa Liga-főtáblára jutásért.
 
A DVSC-TEVA további összegre tehet szert, amennyiben a hátralévő csoporttalálkozóján eredményesen szerepel, ugyanis egy győzelem 800.000, míg egy döntetlen 400.000 eurót ér. A Loki továbbjutása már matematikailag is kizárt, a nyolcaddöntőbe kerülés további 3 millió eurót hozott volna a konyhára. 
 
A harmadik hely megszerzésére már szintén nincs lehetőség, ami azt jelentette volna, hogy a csapat átkerül az Európa Ligába - igaz, ez a helyezés a továbbjutásért járó 3 millióhoz képest csupán 200.000 euró bevételt jelentett volna.
 
A BL-eurók mellett a Debrecen jelentős összegekre tehetett szert a jegybevételből és a televíziós pénzekből is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!