Salátatörvény: lehulló levelek?

Két MSZP-s szombathelyi parlamenti képviselő tartott sajtótájékoztatót pénteken az egészségügyi salátatörvényről.

Prófusz Péter

Dr. Nemény András szerint a kevesebb néha több, ám az egészségügyi előterjesztés kapcsán elmondható, a kevesebb most sokkal kevesebb lesz. A kormány ugyanis tisztán gazdasági szemlélettel sok pénzt von el az ágazattól. Mindezt azért teszi, hogy az egykulcsos adó által ütött költségvetési réseket betömködje.

A gyógyszergyártók megsarcolása miatt kevesebb lesz a munkahely, nem jut elegendő  pénz kutatás-fejlesztésre, de kevesebb lesz a gyártói kedvezmény is. A jövőben mindezek a gyógyszerárakban is jelentkezhetnek, tette hozzá dr. Ipkovich György.

Majd hangsúlyozta: az előterjesztés megszünteti a passzív táppénzt. Ezzel a beteg dolgozó a munkaviszony megszűntével a táppénzt is elveszti. Eltüntetik a színről a Nemzeti Egészségügyi Tanácsot és a Betegjogi Közalapítványt is.

Dr. Ipkovich György kiemelte: a módosítások fontos szerepet szánnak az egészségügyi szakképzésnek. Ez mutatja, hogy a Szent-Györgyi Albert Középiskola megszüntetésével Szombathely vezetése  kárt okoz a városnak.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!