Sárvár: átalakítják az Esze Tamás és Nádasdy utca kereszteződését

Folytatódik az az útfejlesztési program, amelynek célja Sárvár központjának a tehermentesítése az átmenő járműforgalomtól.

Erős D. Zoltán

Sárvár fürdővárosi jellege  megköveteli, hogy a városon  minél kevesebb  olyan gépjármű hajtson keresztül, amelynek úticélja másutt van. Ennek jegyében épült meg a előbb a 86-os, később pedig a 88-as számú főút várost  elkerülő szakasza.

Ezen túlmenően azonban még az is fontos, hogy a városon belüli forgalom is kerülje ki a lehetőség szerint a túlterhelt  főutcát. Az önkormányzat ezért  kiemelt figyelmet fordított már az elmúlt időszakban egy új, ezt szolgáló belső úthálózat kialakítására. 

Ennek kiemelt eleme volt a fürdőtől induló, az üdülőterületet átszelő, ám a  városközpontot elkerülő út kiépítése. A napokban adták át az Árpád utcát érintő beruházást, amely a Tizenháromváros városrész és az Alkotmány úti  lakótelep között teremt új összeköttetést.

A következő ütemben egy körutat alakítanak ki, amelynek első szakaszát az Esze Tamás utca lesz, s kapcsolódik a Vadkert körúthoz. A biztonságos közlekedés érdekében az Esze Tamás és a Nádasdy utca kereszteződésében körforgalmi csomópont kialakítását tervezik. A 214 millió forintba kerülő projekthez a város 160 millió forintos uniós támogatást igényel. A többit a város biztosítja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!