Sárvári markolós eset: hat éve földgyaluval parkolt egy bár elé a sofőr

Éttermet nem, járdát, biciklitárolót, csatornát viszont valóban összetört hat évvel ezelőtt a múlt vasárnap rendőrautót zúzó férfi - egy termetes munkagéppel leparkolt az egyik szórakozóhely bejárata elé.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A múlt vasárnapi, sárvári markolós esetről kapott hivatalos, rendőrségi tájékoztatás nyomán azt írtuk, a rendőrkocsit leamortizáló férfinek már volt dolga a hatósággal " egy szombathelyi vendéglőt is összetört munkagépével" állt a kiadott közleményben.

A családtagok emiatt keresték meg szerkesztőségünket, pontosítást kérve, mondván szó sem volt étterem tönkretételéről. A YouTube-ra feltöltötték a 2004-es, szombathelyi esetről készült összefoglalókat. Ezek alapján a férfi azon a szombat hajnalban szóváltásba keveredett az egyik szórakozóhely tulajdonosával, mivel nem akarták kiszolgálni itassága miatt. Az akkor még Szombathelyen élő sofőr taxival elment a munkahelyére, de előtte közölte a tulajjal, hogy vasárnap  délelőtt tíz órakor nem nyit ki a hely.

Valóban, esély sem volt a nyitásra, mivel a sofőr elhozott a telephelyről egy 22 tonnás földgyalut, és a monstrumot közvetlenül a fal mellé, a bejárat elé navigálta be - közben összezúzott egy biciklitárolót, megrongálta a járdát. Az erőgépet végül a tűzoltók "szedték ki" a bár elől, a vezető ellen szándékos rongálás és ittas vezetés miatt indult lejárás.

A rendőrség - mint a hivatalos tájékozató kibocsátója - későbbre ígért tájékoztatást.

A 2004-es esetről készült híradások:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!