Savaria Történelmi Karnevál 2011: ingyenes városnéző túrák

A Karnevál ideje alatt önkéntesek vállalják, hogy körbevezetik a turistákat Szombathely fő nevezetességein. A csoportkísérés több nyelven is elérhető, leginkább angolul és németül tudó külföldiek számára, de vannak az önkéntesek között olasz, szerb, és horvát nyelven beszélők is.

Vas Népe

A Savaria Turizmus Nonprofit Kft. a 2011-es Savaria Történelmi Karnevál idején az Önkéntes Centrummal együttműködve koordinálja az önkénteseket, akik arra vállalkoztak, hogy a Karnevál alatt az érdeklődő vendégeket körbekalauzolják a városban, ismertetve nekik Szombathely történetét és látnivalóit.

Az önkéntes túravezetők a magyar mellett több nyelven is vállaltak csoportkísérést. A legtöbben angolul és németül is be tudják mutatni a várost, de egyéb nyelvtudással (olasz, szerb, horvát) rendelkezők is vállaltak idegenvezetési feladatot.

A városnézést augusztus 26-28. között minden nap délelőtt tíz és tizenegy órától, délután pedig kettő, három és öt órától lehet igénybe venni.

A kiinduló pont minden esetben a Tourinform Iroda Szombathely (Király utca 1.). Az útvonal főbb állomásai a császárok köve, a Bloom-ház, a Szentháromság szobor, és a szökőkút a Fő téren, majd a Székesegyház, a Járdányi Paulovics István Romkert, az Iseum Savariense Régészeti Műhely és Tárház, valamint a Szent Márton templom és Látogató Központ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!