Sérülés, telibe dobott szék 80 méternél - Pars Krisztián a zágrábi atlétikai versenyről (Blogbejegyzés)

Zágráb/Celje - A berlini atlétikai vilgábajnokság óta hétfőn versenyzett először Pars Krisztián. A szombathelyi versenyző sérüléssel bajlódva a második helyet szerezte meg - blogjában elmeséli a dobások történetét és azt, miként talált telibe egy széket nyolcvan méterről. További részletek a post-ban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Köszöntöm olvasóimat, elnézést, hogy kicsit hosszúra nyúlt a szünet.  Nagyon nehezen teltek a napok a világbajnokság óta, és az edzések is igen nehezen mentek. Nem volt egyszerű felállni a padlóról. A múlt hét csütörtökjén sikerült eljutnom odáig, hogy azt tudtam mondani magamnak, ez az edzés végre jól ment, elfogadhatóan dobtam technikailag. Mindezt úgy, hogy közben,  a sérülésem nem javul. 

A múlt hétre vártuk, hogy végre döntés szülessen az olimpiai érem sorsáról, de ismét semmi előrelépés nem történt. Sokan érdeklődnek tőlem is, de az a baj hogy én sem tudok több információval szolgálni, én is csak várom, hogy történejen valami.

 Hétfőn volt az első versenyem a világbajnokság óta, Zágrábban az atlétikai GP-n  79.18 méteres dobással a  második helyet szereztem meg,  Primos Kozmus nyert 81.77 méterrel. 

Néhány szó a versenyről: nem indult jól, pedig a bemelegítésem remekül sikerült. Az első dobásom mégis szektoron kívül esett le. A másodiknál 79.18 méterig repült a kalapács. A harmadik megint a szektoron kívül landolt,  pont ott, ahol volt egy szék állt 80 méternél.  Egyenesen beledobtam a székbe a kalapácsot, ami azért nem kis teljesítmény...

Utána még kétszer dobtam szektoron kivül, azok is 80 méternél estek le, egy-két méteren múlott, hogy érvényesek legyenek. Az utolsóra elfáradtam, ezért csak 78 méter lett belőle. A sok szektoron kívüli dobás azért volt, mert túlhúztam valamennyit. Sajnos, a csípőmet nem tudtam kellően odatolni a mozdulatsor végére - mindez sajnos a sérülésem miatt történt így. Úgy érzem, ha jól ki tudom vitelezni  ezeket a dobásokat,  akkor nekem is meglett volna 82 körüli eredmény.

 Mindennel együtt jó hangulatú verseny volt, körübelül háromezer ember nézte a kalapácsvetést.  A többi szám hétkor kezdődött, akkor már hatezren ültek a lelátón. Ma utaztunk a szlovéniai Celjébe,  ahol szerdán lesz a verseny. Nekem nagyon kedves hely,  nagyon jó a dobókör, nagyon remélem, túl tudom dobni a nyolcvan métert  - már csak azért is, mert itt értem el az egyéni csúcsomat, még 2006-ban. Legközelebb a verseny után jelentkezem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!