Sikerült a kísérlet: Vasból 550 diák járult hozzá a Guinness-rekordhoz

Új Guinness-rekord felállításában vettek részt, s mutattak ki Lugol-oldattal keményítőt vasi diákok.

Kiss Tamás

Lássuk be: ritka az a gyerek, amelyik a tantárgyak sorrendjében az elejére tenné a kémiát, miközben az országnak (főként hosszú távon) a mostaninál sokkalta több reáltárgyakban jártas szakemberre lenne szüksége.

Szerencsére vannak, akik nem csak szóban harcolnak a reáltárgyak népszerűsítésért, hanem tettekre is váltják az elképzeléseket. Közéjük tartoznak mindazon pedagógusok és segítőik, akik a Kémia Nemzetközi Éve kapcsán egy új Guinness-rekord felállítását tűzték ki célul, s ehhez az ország több pontján is mozgósították kollégáikat, s rajtuk keresztül a diákokat.

Az eddigi rekord megdöntéséhez egy adott helyszínen legalább 500 diáknak kellett egyazon időpontban Lugol-oldattal keményítőt kimutatniuk, s a Paragvári Utcai Általános Iskola udvarán megtartott péntek délutáni foglalkozás el is érte a célját: Szombathely és a megye összesen 11 iskolájából az új rekord felállításához szükségesnél ötvennel több diák végezte el a kémiai kísérletet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!