Simon Attila édesanyja köszönetet mondott a kardiológusnak

A szombati Haladás-Nyíregyháza bajnokin elájult Simon Attila jobban van, a játékos édesanyja megköszönte orvosának, dr. Gasztonyi Ferencnek, hogy a meccsen segíteni akart fiának.

Pum András

Kezdjük a leglényegesebbel: az eddig elvégzett kardiológiai vizsgálatok alapján kijelenthető, Simon Attila szombati ájulása nem függ össze a szívével. A játékosnál egyébként nagy a forgalom, családtagjain kívül játékosok, vezetők, szurkolók látogatják a labdarúgót. Simon édesanyja pedig megköszönte dr. Gasztonyi Ferencnek, hogy a meccsen a fia segítségére indult.

- Rengeteg rutinvizsgálatot végeztünk el Attilán, az eddigiek alapján azt mondhatom: az ájulása nincs összefüggésben a szívével - mondta dr. Gasztonyi Ferenc, a játékost kezelő adjunktus-kardiológus.  Persze még tovább vizsgáljuk  - az idegsebészeten például agyi CT is vár rá -  így egyelőre nem tudom megmondani, hogy mikor mehet haza. Jó a kedve a játékosnak, sokan látogatják, két percenként csörög a telefonja, de ennek ellenére már kissé türelmetlen, érthető, már menne haza. Sajnos az utóbbi években jónéhány, sportolókat ért hirtelen halálról olvashattunk, így azt mondom: jobb félni mint megijedni,  alaposan kivizsgáljuk a játékost. Egyébként csak pozitívumokat mondhatok a fiúról, csakúgy mint az egész Simon-családról, roppant kedvező benyomást tettek rám. Szerdán különösen megható  pillanatot éltem át: bent járt az édesanyja és megköszönte, hogy a mérkőzésen segíteni próbáltam a fián...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!