Sokkoló felvételek a vándorkiállításon: szervátültetés fotókon

Árnyék és fény címmel vándorkiállítás érkezett a Savaria Egyetemi Központba. Az ingyenesen látogatható fotókiállítás szeptember 16-ig megtekinthető.

Greiner Júlia

A Transzplantációs Alapítvány a Megújult Életekért 2003 óta közel száz városban mutatta be a fotókiállítását, amely most Szombathelyre is megérkezett.

Tarján Iván, az alapítvány mukatársa az elmúlt évek alatt több száz képet készített a szervátültetésen, azaz transzplantáción átesett emberek életéről.
 
- A kiállítás célja, hogy megismertesse és elfogadtassa az emberekkel a szervátültetést - mondta a fotóművész , hiszen a hozzátartozók a leggyakrabban megtiltják a szervkivételt, sok embert megfosztva így az új élet lehetőségétől.

Dr. Oroszlán György,  az egyetem egészségfejlesztési intézetének igazgatója hozzátette: szemléletváltásra van ma szükség Magyarországon, ezért szeretnénk felhívni a fiatalok figyelmét a transzplantációra.

A kiállítás a fotók és ismeretterjesztő anyagok segítségével mesél a törékeny életről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!