Speciális gépsor marja, teríti el az aszfaltot a 86-oson

Csaknem hatvanezer négyzetméternyi útfelületet cserélnek speciális gépsorokkal e hetekben a közútkezelő munkatársai a 86-os főúton.

Kozma Gábor

A 86-os főút egyes szakaszai annyira tönkrementek a nagy kamionforgalom miatt, hogy a felület azonnal javítása, vagy inkább cseréje nem tűr további halasztást. A munkálatok már el is kezdődtek, leginkább a megyeszékhelytől az Egyházasrádócig terjedő szakaszon.

- Nagyfelületű burkolatjavítás az országos közúthálózaton címszó alatt fut a felújítás - tájékoztatott Árvai Zoltán műszaki ellenőr. Megrendelő a Magyar Közút Nonprofit Zrt., kivitelező pedig a Colas Út Építőipari Zrt. A munkálatok május végéig tartanak, értékük eléri a nettó 290 millió forintot. Mintegy 58 ezer négyzetméteren újul majd meg a felület hallottuk.

A burkolatjavítási program keretében Vas megye több útszakaszán a lokális hibákat, repedezett burkolatokat javítják ki.  A meglévő  szakasz marása után új köntöst  kap a  főút Szombathely Körmendi úti, valamint a körmendi 8-as és 86-os  főút körforgalmi csomópontja is.

Amint azt az autósok ugyancsak megtapasztalták, pár hete óriási dugók  alakulnak ki a szombathelyi elkerülő út   Perint-patakon átívelő hídján. Árvai Zoltán  szerint már nem sokáig kell bosszankodnunk: előre láthatólag 2 héten belül kezdődnek meg a javítási munkálatok.

Jelenleg két  géplánc dolgozik a megyében. Az egyik a 76.számú  főúton, Katafa térségében. A másik pedig a  86-oson, Szombathely-Körmend között. Az építés ideje alatt az eddiginél is nagyobb torlódásokra kell számítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!