Szabadidőpark és szabadstrand kialakítását tervezik a Csónakázó-tónál

Kőszeg - A Csónakázó-tónál lévő Kerékpáros Centrum szolgáltatásának bővítését, körülötte szabadidőpark és szabadstrand kialakítását tervezik. A beruházás közel 100 millió forintba kerülne.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A városban turisztikai fejlesztéseket végrehajtó budapesti kft.,  amelynek tulajdonában van a Hotel Írottkő, a Borárium, a Postamúzeum, a Keresztkút és  a volt királyvölgyi vendéglő is  újabb  nagyszabású  fejlesztést tervez végrehajtani Kőszegen. A város képviselői kedden rendkívüli ülésükön tárgyaltak az ajánlatról. 

Alaphelyzetként leszögezték: a Kőszegi Kerékpáros Centrum fejlesztése mindkét félnek közös célja. Ennek megvalósítása érdekében együttműködnek, segítik egymás munkáját. Több jogi lépés azonban még hiányzik, megoldásra vár. 




 A budapesti kft. az elmúlt években már több beruházást hajtott végre Kőszegen

A centrum mellett lévő 4200 négyzetméteres terület az  önkormányzat tulajdonában van. Erről értékbecslést kérnek, s mivel jelenleg közpark, esetleges eladása előtt át kellene  sorolni  a területet az eladható, beépíthető ingatlanok sorába.

A Kőszegi Kerékpáros Centrumot annak idején a PHARE CBC támogatásával, önkormányzati hozzájárulással  építették meg.  Ez jelenleg a Kőszegi Kerékpáros Egyesület tulajdona. A budapesti kft. elkészítteti a fejlesztéséhez szükséges terveket.  A jelenleg 560 négyzetméter alapterületen elhelyezkedő felépítményt a tetőtér beépítésével   35-40 férőhelyes, 2-4 ágyas zuhanyozós vendégszobák kialakításával tervezik  bővíteni. 

A földszinten 20-25 turista elszállásolására alkalmas háló lenne közös zuhanyozóval, büfével, kávézóval, és  bővítenék a jelenlegi szociális helyiségeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!