Szakközépiskolás lett a megye hangja

Múlt héten Szombathelyen, a Joskar-Ola napokon megválasztották Vas Megye Hangját. Szakály Csaba, a Horváth Boldizsár Szakközépiskola negyedik évfolyamos hallgatója nyerte el a szakmai zsűri tetszését, így ő viselheti egy évig a megye hangja kitüntető címet.

Bajdó Bettina

A Rádió Szombathely és a Joskar-Ola Lakótelepért Alapítvány közös könnyűzenei tehetségkutató versenyének selejtezőjére is sokan jelentkeztek már, érkeztek dalos pacsirták a megye minden részéről. A döntőbe végül hatan kerültek be, a szakmai zsűrinek nehéz dolga volt kiválasztani közülük a legjobbat - tudtuk meg Pálfalvi Gábortól, a rádió ügyvezető igazgatójától.

- A verseny alapötlete a lakótelepi közösségtől származott, ám mi úgy véltük, ne csak az itt élőknek legyen lehetőségük a bemutatkozásra - folytatta az igazgató. - Ezért nagy fába vágtuk a fejszénket, s úgy döntöttük, megválasztjuk a megye hangját. A selejtezőre sokan eljöttek, úgy látszik dalosak a vasi emberek, s voltak, akik kiemelkedtek a mezőnyből. Ők hatan jutottak tovább a döntőbe. Nagyon örültünk annak, hogy a versenyzők magyar dalokat adtak elő, s régi slágerek is felcsendültek a döntőben.  Hosszú tanakodás után Szakály Csabát találtuk a legjobbnak, úgy ítéltük meg, hogy a hangjának megfelelő dalt választott, s az előadásmódja is szinte már profinak tűnt. Értékes díjakat is kaptak a versenyzők és a győztesek, s a nagy sikerre való tekintettel úgy döntöttünk, hogy jövőre is megrendezzük a versenyt.

- Caramell Szállok a dallal című számát adtam elő a selejtezőben és a döntőben is - mesélte a megye hangja, Szakály Csaba. - Nagyon szeretek énekelni, a rádió felhívását a szüleim hallották, s az ő biztatásukra jelentkeztem a versenyre. Számomra nem volt furcsa közönség előtt énekelni, az iskolában is többször felléptem már, s hat évig gitároztam is. Azért bevallom, egy kicsit izgultam. Ráadásul a selejtező után interjút is kellett adni a rádióban, ez is ismeretlen volt számomra, de hamar belejöttem. A döntőben hatan énekeltünk a közönségnek, végül engem találtak a legjobbnak a bírák. Nagyon örülök az elismerésnek. -

Csaba most a tanulással van elfoglalva, kevés a szabadideje. Otthon, ha egyedül van a lakásban, szívesen énekel, próbálgatja, hogy a hangjához melyik dal illik a legjobban. Aztán, ha megvan a kiválasztott dal, akkor édesanyjának adja elő, majd ha elnyeri a szülő tetszését, akkor a barátai előtt is kiereszti a hangját. 

-  Sosem tanultam énekelni, ez nálam csak egy hobbi - tette hozzá Csaba. - Zenében mindenevő vagyok, szeretem a pop zenét, a musicalt és a rockot is. A  hosszú távú terveim között egyébként szerepel az is, hogy komolyabban foglalkozom majd  a dalolással. Lehet, hogy jövőre jelentkezem egy zenei tehetségkutató versenyre is. Addig azonban a lényeg a tanulás, gazdasági vonalon megyek majd továbbtanulni. A címet még egy évig viselhetem, addig dicsekedhetek vele a többieknek. -  


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!