Szatír támadt egy fiatal lányra Szombathelyen - előzetesben az elkövető

Előzetes letartóztatásba helyezte a szombathelyi bíróság azt a férfit a szerdai tárgyaláson, aki meg akart erőszakolni egy lett nőt vasárnap.

Simon Erzsébet

Bűnösnek vallotta magát és megbánta a tettét B. István  a Szombathelyi Városi Bíróságon, ahol úgynevezett előállításos tárgyalást tartott a dr. Szabó Sándor vezette büntetőtanács. A három napja őrizetben lévő férfit erőszakos közösülés bűntettének kísérletével vádolták meg. Ítéletet a jövő héten hirdetnek: az ügyész indítványára elmeszakértői véleményt szerez be a bíróság.

B. István vasárnap késő este megtámadott egy fiatal nőt a Semmelweis utcában, berángatta a Garai utcai garázsokhoz, ahol ütlegelte, földre teperte, s meg akarta erőszakolni. Gyalázatos tettét csak azért nem tudta végrehajtani, mert egy járókelő megzavarta.

A fiatal lány a pszichés sérülések mellett testileg is megsérült. Az arcán lévő, szerdán is jól látható nyomok árulkodtak arról, hogy milyen brutális támadás érte.

A  könyvtáros és információs szakemberek és hallgatók évente megrendezett szimpóziumára érkezett Szombathelyre az a fiatal lett nő, akit megkísérelt megerőszakolni B. István. A 26 éves lány Angliából jött, ott dolgozik önkéntesként, először jár Magyarországon, a konferencián előadást tartott volna.

A bíróság tanúként hallgatta meg, oroszul, tolmács segítségével mondta el a vasárnap este történteket. Háromnegyed tíz körül szállt le a vonatról, s  az információs pulthoz sietett, hogy megtudakolja, hogyan jut el a szállására. Mivel azt mondták neki, hogy nincs messze a hely a vasútállomástól, akár gyalog is mehet, hát így tett.

Kisvártatva észlelte, hogy valaki jön mögötte. Megfordult, egy férfit látott, gondolta, megkérdezi tőle, jó irányba halad-e. Angolul próbálkozott, sikertelenül, ezért elővette a papírt, amire a szálló címe volt írva. A férfi gesztikulálásából arra következtetett, hogy az majd megmutatja neki az utat.

Egy idő után azonban terhesnek érezte a férfi segítőkészségét, s inkább egyedül ment volna tovább. De a kísérője megragadta, berángatta a garázsok közé, s hiába próbált védekezni, kiabálni, a férfi folyamatosan lökdöste, betapasztotta a száját, a földre teperte, ököllel többször is arcon ütötte. Fogdosta az intim testrészeit, s a ruháit is lerángatta.

Az erőszakos közösülés kísérletének egy másik férfi megjelenése vetett véget. Akkor a támadó elmenekült. B. István - a tartózkodási címe egy hajléktalanszálló, Felsőcsatáron dolgozott, amióta a múlt év augusztusában feltételesen szabadult a fegyházból, ahol sokéves szabadságvesztését töltötte többszörös erőszakos közösülés bűntette miatt  - azt mondta, vasárnap sokat ivott, valóban meg akarta erőszakolni a lányt, de már bánja a tettét. A bíróság elrendelte B. István előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!