Századszor avattak borlovagokat

Századik avatási ünnepségét tartotta szombat délután az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusa. A szombathelyi Ferences templomban megtartott szertartást a konzulátus örökös papja, Sill Aba Ferenc celebrálta.

Nagy Ildikó

Fúvósok felvezetésével vonultak végig a szombathelyi Fő téren szombat délután az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának tagjai. A konzulátus 2004. szeptember 15-én alakult meg, az első avatási ünnepséget is a Ferences templomban tartották, akárcsak a tegnapi, immár századikat. Az ünnepi eseményre az ország számos részéből eljöttek a legátusok képviselői.

A rend jelképeit az avatási szertartást celebráló Sill Aba Ferenc, a konzulátus örökös papja áldotta meg. A magyarországi borlovagokat prof. dr. Jenei József, az ausztriai székhelyű rend szenátusa is köszöntötte. Az avatási szertartást dr. Unger István borlovag, a konzulátus titkára vezette. A rend négy új tagot fogadott soraiba: a felsőcsatári borász, dr. Árva Pál és a zalaegerszegi Farkas Imre mellett két erdélyi taggal, a csíkmadarasi Balázs Dénessel és Bartó Józseffel bővült a konzulátus. Hospesből bortanácsossá lépett elő dr. Andor Ferenc és Davanzo Renzo, a rendben borbíróként munkálkodik tovább Babati Zoltán és Horváth József. A bordámák közül keppet (köpenyt) kapott dr. Székely Ágnes és Szekeres Tímea Gabriella.

A századik avatási ünnepség díszvacsorával folytatódott, amelyen Pammer István, a rend ornátus lovagja, magyarországi konzul mondott köszöntőt. A mára 770 tagúvá bővült konzulátus tagjai a századik avatás alkalmából a konzulátus örökös papját, Sill Aba Ferencet is köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!