Százmillióból újították fel a sárvári buszpályaudvart

Százmillió forintos beruházással megújult a sárvári autóbusz-pályaudvar. A rekonstrukció ideje alatt a vasútállomástól indultak a buszok.

Erős D. Zoltán

A sárvári távolsági autóbusz-pályaudvar a városközpont közelében van, ahonnan könnyen megközelíthetők a környezetében lévő ipari, élelmiszergyártó üzemek, üzletek és áruházak.

A pályaudvar rekonstrukcióját szükségessé tette, hogy az 1971-ben átadott épületegyüttes az akkori kisebb forgalmi, technikai igényekhez biztosított megfelelő helyiségeket. Az azóta eltelt időben azonban jelentősen megnövekedett a forgalom. Az ehhez szükséges szolgáltatások színvonalas kielégítéséhez már sem az épület, sem pedig a járművek indulására és fogadására, illetve azok parkolására szolgáló terület nem volt alkalmas.

Sárvár önkormányzata már évek óta tervezte a buszpályaudvar felújítását. A korábbi pályázat azonban nem volt eredményes, legutóbb azonban sikerült, s a város 90 millió forint támogatást nyert el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretéből. Ezt a város 10 millió forintos saját erővel egészítette ki, így megvalósulhatott a nem csak a közösségi közlekedés feltételeit fejlesztő, hanem a városképet is javító beruházás.

A most zárult fejlesztés a forgalmi igényeknek megfelelő befogadó és áteresztő képességű, korszerű technikai felszereltséggel bíró közlekedési infrastruktúra kialakítását eredményezte. Bővült az autóbusz állomás kiépített, illetve le- és felszálló területe, funkcionális részei mind arányaiban, mind pedig elrendezésében  jobban alkalmazkodnak az utasforgalom igényeihez.

Ezzel párhuzamosan több járat indítását és fogadását teszik lehetővé az új elrendezésű beállókkal. Ezek lehetőséget kínálnak az utasszám növekedésére, valamint az utasok kiszolgálása minőségi színvonalának emelésére. A beruházás nyomán megvalósult a sárvári autóbusz-pályaudvar  épületének a teljes körű akadálymentesítése is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!