Százmilliós turisztikai fejlesztés és rally Bükfürdőn

Az ország egyik legnagyobb turisztikai desztinációs szervezete lett a büki, melynek taglétszáma száz fölött jár. Az egyesület a régióban egyedüliként nyert - 54 millió forintot -a szervezeteknek kiírt pályázaton.

Angyal László

A Bükfürdői Turisztikai Egyesületet a helyi turisztikai szolgáltatók hozták létre azzal a céllal, hogy önmaguk szabják meg az idegenforgalmi vonzerőt növelő turisztikai fejlesztések irányát, illetve a fejlesztéseket maguk hajtsák végre. A szombat délelőtti projektindító sajtótájékoztatón Horváth Lajos, Bük polgármestere hangsúlyozta: a város is tagja az egyesületnek, és az önkormányzat jelentős anyagi vállalása volt a pályázati siker egyik záloga.

„A város hét esztendőn át fizet évi 50 millió forintos tagdíjat. Ez a támogatás, valamint a pályázaton nyert pénz, illetve a többi tagok befizetése a kisváros turisztikai fejlesztésének alapja.

Az egyesület titkára, Balogh Károly ismertette a több tucat elemből álló projekt részleteit. Megtudhattuk, hogy a kétpólusú település egyik gondja, hogy míg a városban van Turinform iroda, addig a fürdőn ilyen egység nincs. Hamarosan pótolják ezt a hiányt: a buszpályudvar területén nyílik meg az új információs központ. A fontos fejlesztések közé tartozik még a kétszer húsz kerékpár tárolására szolgáló helyiség kialakítása: ebben lesz a legmodernebb, térképekkel, navigációval felszerelt negyven bicikli.

A legnagyobb dobás azonban kétségkívül egy technikai sportág egyik futamának elcsábítása Szombathelyről. A tájékoztatón bejelentették: s fürdőváros idegenforgalmi vonzerejét szeretnék növelni a sporteseménnyel is. Szombathelyről ugyanis Bükfürdőre került át a Magyar Rally bajnokság futama, amelyet az idén, a hivatalos rendezvénynaptártól eltérően, június 18-án tartanak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!