Szent György nap: vásár harcosokkal a Múzeumfaluban

Április 16-17-én rendezik meg a 15. Szent György napi kézműves vásárt a Vasi Múzeumfaluban.

Merklin Tímea

A vásár reggel 9-től 18 óráig tart nyitva. Lesznek kézműves-bemutatók: fafaragás, kötélverés, szövés. Szombaton a délelőtt 10 órától Iszik-e a kefekötő? címmel a Kézműves Akadémia  programjában kialakított kézműves műhelyeit mutatják be.

A Sárfimizdói házban workshopot tart a Zala Megyei Népművészeti Egyesület. A színpadon 11 órától a evangélikus iskola tanulói népi játékokat és néptáncot mutatnak be. 11.30-tól a Nyugati Gyepű Pajzsa Haditorna Egyesület, utána félóránként egymást válta a Nádasdy és a 11-es Huszár Bandérium, a Fekete Sereg, a Vas Vármegye Lovagjai harcászati bemutatóit láthatjuk.

14 órakor kezdődik a vásárnyitó a színpadon. 14.30-tól a 11-es Huszár Bandérium toborzót mutat be. 15 órától a Mesebolt Bábszínház A vitéz szabólegény mesét játssza. A küzdőtéren a Magor Hagyományőrző Íjász Egyesület gyalogos íjászbemutatóját láthatjuk. 16 órától a szentpéterfai Koprive tamburazenekar muzsikál. 17 órakor kezdődik az Ungaresca ad műsort a Boglya kíséretével.

Április 17-én, vasárnap folytatódik a vásár. 10 órától vívóverseny lesz a küzdőtéren a Nyugati Gyepű Pajzsa, az Iloncsuk Kun Szabadcsapat és a Nordegard harcosainak részvételével. 11.30-tól a Vasi Honvéd Bajtársi Egyesület énekkara dalol a színpadon. 12 órától a 11-es Huszár Bandérium, majd a Fekete sereg, a Vas Vármegye Lovagjai, a Nádasdy  és  a 11-es Huszár Bandérium bemutatóit láthatjuk.

14 órától Paprika Jancsi meséjét játssza Bartha Tóni Bábszínháza. 14.30-tól a Magor Hagyományőrző Íjász Egyesület gyalogos íjászbemutatója lesz. 15 órától a Gencsapáti  Néptáncegyüttes és a Boglya zenekar lép fel a színpadon. 15.30-tól Borban az igazság címmel ad műsort a Melódia Együttes.

16 órakor kezdődik a vásárzáró. A küzdőtéren a Szent György és a sárkány című bábjátékot láthatjuk. 16.30-tól kótyavetye. 17 órától a CimbaliBand koncertezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!