Szentgotthárd: megszépült a belvárosi Liget

Ötvenmillió forintos uniós támogatás, továbbá öt és fél milliós önkormányzati önrész jóvoltából újult meg a szentgotthárdi Szabadság téri Liget. Valamennyi korosztályt szolgálja.

Szenkovits Péter

Az önkormányzat  2009-ben döntött a városközponti Liget felújításáról, melyhez pályázati forrást vett igénybe. Sikert hozott a beadvány, tavaly ősszel kezdődhetett meg a kivitelezés egy budapesti kft. jóvoltából.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program Kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések elnevezésű pályázatán nyerték el  az ötvenmillió forint uniós támogatást. Az önkormányzat ehhez öt és fél millió önrészt tett hozzá, fejtette ki pénteken avató beszédében Huszár Gábor szentgotthárdi polgármester.

A belvárosban lévő terület minden ízében megújult. Valamennyi korosztály igényeit figyelembe vevő, szabványos elemekkel felszerelt  játszótér épült a hozzá tartozó ütéscsillapító burkolatokkal. Megoldották a vízelvezetést, kiépült a locsolóvíz-hálózat, a térvilágítás, továbbá megújultak a sétautak és a külső járdák, ösvényeket létesítettek.

Valamikor az itt lévő grundon rúgtam a labdát, nosztalgiázott kicsit Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, aki arról is szólt, hogy az Új Széchenyi Terv lehetőségei immár január derekától ismertek a pályázatok iránt érdeklődők előtt. További fejlesztések várhatóak más településeken is. A jövőben rövidebb átfutási idővel lehet számolni.

Huszár Gábor  Bauer Károly és Viniczay Tibor korábbi polgármestereknek az iskolás gyerekek által kifeszített nemzeti színű szalag átvágása után egy-egy masnidarabkát átnyújtott elődeinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!