Szilveszteri kellékek: kínálat van, vásárló nincs

Úgy tűnik elmúlt a szilveszteri árusok népszerűsége: a szombathelyi Fő téren csupán három stand várja a vásárlókat. A kínálat ugyan színes, ám az érdeklődés egyelőre mérsékelt.

Prófusz Péter

A Fő tér közelében már harsány trombitaszó hallatszik, ebből arra következtethetünk, hogy beindult a szilveszteri forgatag. Valójában azonban elmúlt az adventi vásár okozta nyüzsgés, csupán három árus maradt a tér kellős közepén, akik lelkesen kínálják ugyan portékájukat, ám erőfeszítéseiket egyelőre nem sok siker koronázza.

- Már húsz éve minden alkalommal itt fagyoskodom - mondja a középső stand tulajdonosa. - Sajnos egyre nyilvánvalóbb, hogy a forgalom folyamatosan csökken. Eddig még nem sikerült túl sok portékát eladnom. Bízom benne, hogy szilveszterkor többen jönnek majd.

Adódik a kérdés: a rutinos árus szerint miért esett vissza ennyire az érdeklődés.

- Úgy gondolom a pénzhiány lehet az igazi ok. Érdeklődés még csak-csak lenne, de a vásárlók manapság már két-háromszáz forintot sem szívesen adnak ki ajándékokra - folytatja az árus.

Pedig a kínálat bőséges: minden mennyiségben kaphatók trombiták, álarcok, szilveszteri malac figurák, színes parókák, valamint kalapok. A trombiták ára mérettől függően kétszáztól hatszáz forintig terjed, a szörnyeket és különböző rajzfilmhősöket mintázó álarcok pedig 2 ezer 500 forintba kerülnek. Az árusok egy nagyobb újévi malacfiguráért 450, míg egy kisebbért 350 forintot kérnek.

Ottjártunkkor éppen élénkült az árusok forgalma, főként fiatal anyukák érkeztek gyermekeikkel, akik mindent elkövettek, hogy megkapják az áhított álarcot. Így rövidesen annak lehettünk szemtanúi, hogy a három standnál egyszerre vásárolják a szilveszteri ajándékokat.

A kereskedők egybehangzóan állítják: december 31-én hagyományosan  többen vásárolnak, ez várhatóan idén is így lesz majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!