Szobrot kapott a Barcelona legendája, Kubala László

Barcelona - Csütörtökön ünnepélyesen leleplezték Kubala Lászlónak, az FC Barcelona legendás játékosának két méter magas szobrát a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgócsapat stadionja előtt.

MTI

A spanyol lapok híradása szerint a Camp Nou Stadionban rendezett ünnepségen megjelent a katalán gárda teljes vezérkara, Joan Laporta elnökkel az élén. A magyar szövetség képviseletében két alelnök, Dunai Antal és Nemes Ferenc, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke is ott volt Montserrat García Rius alkotásának leleplezésén.
    
Az avatásra azért került sor csütörtökön, mert ezen a napon volt a 100 ezer férőhelyes Camp Nou Stadion felépülésének 52. évfordulója.
    
"Az FC Barcelona nagyszerű futballistája most már örökre ott lesz a stadionban" - írta az ABC című napilap.
    
A 2002-ben elhunyt Kubala 1950-ben szerződött a katalán egyesülethez, melynek színeiben 11 szezonon keresztül több mint 300 meccset játszott, s több mint 250 gólt lőtt. A klub centenáriumi évében, 1999-ben a szurkolók őt választották meg a valaha élt legjobb Barcelona-futballistának.
    
Az 1927. június 10-én született Kubala László egyedülálló rekordként három válogatottban is szerepelt: a magyarban háromszor, a csehszlovákban hatszor, majd a spanyolban - immár világklasszisként - tizenkilencszer.





Leleplezik Kubala László, a Barcelona egykori legendás magyar játékosának a szobrát a barcelonai Camp Nou stadionban 2009. szeptember 24-én, a stadion megépítésének 52. évfordulóján tartott ünnepségen. A klub centenáriumi évében, 1999-ben a szurkolók őt választották meg a valaha élt legjobb Barcelona-futballistának. (MTI/EPA/ALBERTO ESTEVEZ)
 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!