Szombathely: emelőkosárral mentették ki az idős nőt a lakásából

Tűzoltók mentettek ki lakásából egy bajba jutott idős asszonyt pénteken Szombathelyen.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Magasból mentő speciális járművük segítségével mentettek ki lakásából egy bajba jutott idős asszonyt pénteken a  tűzoltók és a mentők Szombathelyen - közölte a tűzoltóság ügyeletese. A 81 éves nő a megyei könyvtár épülete mögötti lakóházban esett el, segítségért kiabált. Nem tudott felkelni, ezért a tűzoltók a nyitott erkélyajtón át jutottak be a második emeleti lakásba.

Itt elég lett volna megkeresni a lakás kulcsát, és belülről ajtót nyitni, azonban a kulcsot  nem sikerült megtalálni, ezért a leggyorsabb megoldást választották. A mentők is felmentek hozzá, hordágyra rögzítették, majd pedig  az emelőkosár segítségével hozták le a hordágyon fekvő sérültet, akit a mentők kórházba szállítottak.

Ezt a speciális járművet három éve használják a vasi megyeszékhelyen, azóta heti rendszerességgel vetik be  mondotta a pénteki esettel kapcsolatban Sági Zoltán ügyeletes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!