Szombathely: megtorpantak a beruházások

Nincs szerencséje az önkormányzatnak a közbeszerzési pályázatokkal. Két beruházás megvalósítása is késlekedik.

Angyal László

A csütörtöki közgyűlésen foglalkoztak a képviselők a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola és kollégium felújítására kiírt pályázattal. A város közoktatási pályázaton több intézmény felújítására nyert el jelentős összegű támogatást, azonban a kivitelezésre kiírt tenderre jelentkező cég ajánlata és a felújításra tervezett összeg között jelentős, mintegy 60 millió forint a különbség.

Mivel a képviselők nem szavazták a többletkiadást, így új pályázatot írnak ki. Ugyanerre a sorsra jutott a Rákóczi Ferenc utca Iseum előtti szakaszának rekonstrukciójára, illetve a Thököly Imre utca csomópontjába tervezett körforgalom építésének ügye is.

Emlékezetes, hogy korábban egy pályázó jelentkezett a munkára, most pedig kettő. Csakhogy mindkettő jelentősen, mintegy 80 millióval kér többet annál, mint amennyit erre a célra tervezett a város.

Egy másik projekt megvalósulása is megtorpanni látszik. A Kámoni Arborétum megújítása mellett egy új fogadóépület megépítése, illetve a látogatóközpont működtetésére is nyert pályázati pénzt a város. A projekt megvalósulásának egyik feltétele a látogatóközpont működtetésre alakítandó új cég megalapítása.

Az Erdészeti Tudományos Intézet (ERTI) a projekt megvalósítására szereződött konzorcium tagja, a várossal közösen kellene az új céget létrehozni. Csakhogy az állami szervezetek, minisztériumok új struktúrájában az ERTI felettes szerve még nem döntött a cégalapításról, így a közgyűlés első olvasatban tárgyalt a projektről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!