Szombathelyen is rövidhullámon szól a Magyar Katolikus Rádió

A 107,4 MHZ-en, Budapest és Székesfehérvár után csütörtöktől Szombathelyen és környékén is hallható az éterben a Magyar Katolikus Rádió, benne több helyi műsor is.

Némethy Mária

Dr. Veres András szombathelyi megyés püspök még a Püspöki Konferencia titkáraként bábáskodott a Magyar Katolikus Rádió létrejöttén, ezért is örömmel közölte a püspöki palotában megtartott sajtótájékoztatón: reggel már ezen az adón hallgatta a híreket. Dr. Spányi Antal székesfehévári megyés püspök, a rádió elnöke arról szólt: a középhullámon sugárzott adást az egyház tovább finanszírozni nem tudta, ezért áttértek az URH-ra. 
 
- Nem kizárólag hittanóra, rózsafüzér van a műsorban, ez nem egészen 10 százalékát teszi ki az adásidőnek. Igazi közösségi rádió ez, az élet minden területéről szól minden korosztályhoz - hangsúlyozta dr. Spányi Antal.  
A két püspök megemlítette: a január közepéig országos közműsor-szolgáltatóként működött rádió  középhullámú sugárzásának megszűnését sokan észrevételezték.

Az URH frekvencián sugárzott adás beindítását több városban is tervezik. Székesfehérvár után az országban  másodikként Szombathelyen indult el az adás.A rádió vezérigazgató-helyettese, szakmai irányítója, Radetzky András az adóval kapcsolatos elképzelésekről, a rádió jövőjéről is beszélt a csütörtöki sajtótájékoztatón.  
 
A helyi szerkesztőségek nagy számú önálló műsort készítenek - napi hat órás a szombathelyi -, ugyanakkor megőrzik a rádió által eddig is képviselt katolikus arculatot, a keresztény értékközvetítést a közéleti és vallási műsorokban. A helyi műsorokban hallhatóak lesznek többek között regionális hírösszefoglalók a város eseményeivel, történéseivel, a nap érdekességével. A műsorstruktúrában szerepelnek kulturális- és portréműsorok, hitéleti és várostörténeti magazinok, összeállítások egészség témában, sportpercek, zenei válogatások, valamint gyermekműsorok.

Radetzky András a jövőről elmondta: folyamatosan építkeznek, újabb helyi adásokat szeretnének elindítani elsősorban püspöki székhelyeken. 2012-ben talán három újabb helyen sikerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!