Szombathelyi börtön: felülvizsgálhatja a kormány a PPP beruházást

A magántőkéből épült és működtetett szombathelyi börtön PPP konstrukcióját is felülvizsgálja az állam. Az egykori laktanyából börtönné alakított épületért évente két milliárd forintot kell fizetni.

Vas Népe

A helyiek szerint a 800 elítélt luxus körülmények között él a börtönben. A rabok jobban élnek, mint az utcán lévő sok ember, nagyon elit börtön, én is oda kéredzkedek, ha nem lesz pénzem - mondják a Krónika megkérdezte szombathelyiek a három éve átadott, PPP-konstrukcióban épült börtönről.

A valamikori laktanya helyén tizenhárom hektáron alakítottak ki tízmilliárdos beruházással egy nyolcszáz fős büntetés-végrehajtási intézetet, melyben színházterem, könyvtár, iskola, kápolna és hét focipálya is van. Az elítéltek padlófűtéses, zuhanyzós cellákban töltik büntetésüket. A jelenlegi működtető cég, mely az őrzésen kívül minden feladatot ellát, tizenöt évre szerződött, neki fizet a magyar állam évi két milliárd forintot. A Krónika információi szerint a szombathelyi börtönberuházás is egyike azoknak PPP-konstrukciónak, melyet felülvizsgál a kormány.

 Itt meghallgathatja a Krónika riportját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!