Szombathelyi Egyházmegyei Karitász: bővítik a pszichiátriai betegek gondozóházát

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász 106 millió forintos beruházása 30 újabb pszchiátriai beteg nappali ellátását, rehabilitációját teszi majd lehetővé szeptembertől.

Némethy Mária

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász bővíti a pszichiátriai betegek gondozóházát, a Sziklát. A 106 millió forintos beruházás kivitelezése nagy erővel folyik a Hollán Ernő utcában. A 60 millió forintos pályázati pénzt az Európai Uniótól, a 30 millió forintos önerőt dr. Veres András megyés püspöktől kapták.

- Sajnos nagy szükség van erre a bővítésre, mert a munkanélküliség, a szegénység miatt egyre több ember őrlődik, válik pszichiátriai beteggé - mondta el Tuczainé Régvári Marietta, az egyházmegyei karitász igazgatója.

Milyen változást hoz majd a szeptemberben átadott új létesítmény? A karitász 30 fővel növelheti a pszichiátriai betegek nappali ellátását. (Jelenleg 40-40 fő pszichiátriai  és szenvedélybeteg életbe történő visszailleszkedését segítik.)

A terápiás munkát a szövést, kerámiakészítést, és a férfiak által kedvelt nyomdászatot nagyobb helyiségekben tudják majd végezni. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!