Szombati munkanap: jogosan szednek pénzt a parkolásért Szombathelyen?

Szombathelyen a parkolást jelző KRESZ táblákon egyértelmű a kiírás: szombaton díjmentes. Ugyanakkor egy önkormányzati rendeletre hivatkozva, a munkanap áthelyezés miatt a mostani szombaton a város fizetőövezeteiben nem volt ingyenes a parkolás. Sok autóst meg is büntettek. Jogosan?

Vas Népe

Április 21, szombat, reggel nyolc óra: a patkolóőrök elindulnak a Welther Károly utcai központból, majd átállítják a fizetőövezetekben a parkolóórákat (Hétfő reggel 8.00 óráig szabad helyett Tessék fizetnire) és nekilátnak a munkának.

Szombathely, Uránia udvar délelőtt 10 óra. Több gépkocsi ablaktörlője mögött már „piros Mikulás csomag” virít, a sofőrök nem értik a büntetést.

- Amikor leparkoltam, visszasétáltam a legközelebbi táblához, rajta a kiírás: szombaton díjmentes. Egy órát sétáltunk a családommal a Fő téren, amire visszaértem megbüntettek - méltatlankodik a fertőrákosi Nagy Tibor.  Nem érti, hogy miért .

A tábla alapján úgy tűnik, hogy teljesen jogos a felháborodása. Honnan kellene tudnia, hogy egy szombathelyi önkormányzati rendelet alapján a munkanap áthelyezések miatt szombaton a parkolás nem díjmentes, ahogyan azt a egyébként a tábla nagy betűkkel jelzi? Rajta semmilyen kiegészítés, hogy kivéve a munkanap áthelyezést érintő szombati napokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!