Szükségtelen és eladnivaló: ilyenek lennének a karácsonyi ajándékok?

Csaknem két és fél milliárd font értékű olyan karácsonyi ajándékot kaptak az idén a britek, amelyre semmi szükségük. Egy felmérés szerint félmillió osztrák újra el akarja adni az ajándékot, amelyet karácsonyra kapott.

MTI


Brit karácsony, két és fél milliárd font felesleges ajándékkal

Csaknem két és fél milliárd font értékű olyan karácsonyi ajándékot kaptak az idén a britek, amelyre semmi szükségük. A Daily Mail című konzervatív tömeglap által hétfőn ismertetett országos felmérés szerint - amelyet egy online hirdetőcég megbízásából végeztek el - az idei karácsonyon minden brit felnőtt átlagosan két olyan ajándékot csomagolhatott ki, amelynek nem örült; ezek egyenként 48,41 fontba kerültek. A fanyalogva fogadott karácsonyi ajándékok összértéke a felmérés szerint az idén elérte a 2,4 milliárd fontot (880 milliárd forint).
   
A OnePoll közvélemény-kutató által kétezer felnőtt bevonásával elvégzett felmérés szerint az örömöt nem okozó ajándékokért a legtöbbször - az esetek 20 százalékában - a megajándékozott saját mamája a felelős, de az anyós sem marad le sokkal: a házastárs édesanyja a válaszadók 18 százalékát lepte meg nem kívánt ajándékokkal.
   
Ezeknek az ajándékoknak a harmada a padlásra vagy a rumliszekrény mélyére kerül, 15 százalékukat továbbajándékozzák, 2 százalékuk pedig a kukában végzi.
   
A britek azonban udvarias emberek, akik az esetek felében lelkesen köszönetet mondanak még a pokolba kívánt ajándékokért is, és mindössze 4 százalékuk tárja fel teljesen őszintén az ajándékozónak, hogy mit is gondol a neki szánt karácsonyi meglepetésről. 



Félmillió osztrák el akarja adni karácsonyi ajándékát

Egy felmérés szerint félmillió osztrák újra el akarja adni az ajándékot, amelyet karácsonyra kapott. Az Ebay.at internetes portál szerint 72 százalékuk azért akar megszabadulni az ajándéktól, hogy olyasmit vegyen helyette, amire vágyott, a többiek a megtakarításukat növelnék a nemkívánatos ajándékok eladásából származó bevétellel.
   
A több mint ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint minden harmadik osztrák már tavaly is olyasmit kapott ajándékba, ami nem tetszett neki. A férfiak leginkább a zoknit és az alsóneműt (20 százalék) utálták, de 12 százalékuk nem volt elragadtatva a kapott kozmetikumoktól és háztartási felszerelésektől sem. A nőknek leginkább háztartási eszközökkel (21 százalék), zoknival és alsóneművel (18 százalék), valamint szerszámokkal (17 százalék) lehet csalódást okozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!