Támogató Centrum: ingyenes és gyors segítségnyújtás

A szociális szféra dolgozóinak december elsejétől ingyenes segítséget nyújt a Támogató Centrum, amely egyedülálló program a Nyugat-Dunántúlon.

Greiner-Csapó Júlia

Minden bizonnyal vannak, akik a Regionális Szociális Forrásközpont nevét hallva egyből a fogyatékos emberek 11-es Huszár úti nappali központjára gondolnak, és részben igazuk is van.

Részben! Mert  mint azt a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján Füzessy Józsefné ügyvezető igazgató nyomatékosította, való igaz, hogy kiemelt feladatnak tartják, és a Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával kötött ellátási szerződés alapján a város közigazgatási területén 2003. óta végzi a fogyatékosok alap és nappali ellátását, a Regionális Szociális Forrásközpont működése azonban ennél jóval többről szól.

Innovatív szellemi műhelyként itt van például a legújabb projektjük, a Támogató Centrum, amely uniós forrásból valósulhat meg. Egy fontos problémára próbál választ adni, melyet egy fórumon mutattak be a szociális szférában dolgozók számára.

A  Támogató Centrum működésének köszönhetően decembertől gyors és ingyenes szakmai segítséghez juthatnak, illetve képzéseken, tréningeken vehetnek részt a szociális, a gyermekvédelmi és a gyermekjóléti intézmények dolgozói. 

- A projekt egyik célkitűzése, hogy a fejlődő és modernizálódó szolgáltatási rendszer igényeinek megfelelő szakemberek, önkéntesek és laikus segítők vegyenek részt a munkában, e mellett a telefonon és interneten ingyenesen elérhető Diszpécser Szolgálat révén a Támogató Centrum a szakterület dolgozóinak kiégését is megpróbálja megakadályozni - tudtuk meg Magyar Marianntól, a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. osztályvezetőjétől. (A programot a Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft., az Egyesített Bölcsődei Intézmény és két győri, egy zalai intézmény hívta életre.)

- A program nagy része köszönhető a segítőknek - mondta dr. Varga Gábor, a Petz Aladár Oktatókórház pszichiátere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!