Tánc a téren: több mint ezren léptek fel a rendezvényen (képgalériával)

Szombathely - A tánc világnapját évek óta úgy ünnepli a város, hogy összehívja a különböző műfajokban táncolókat a Fő térre. A május elsejei non stop programot az Agora szervezte.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A tánc a test költészete  ezt láthattuk a Fő téren tegnap a tánc világnapi  rendezvényen. A szabadtéri színpadon több mint ezer táncos lépett fel egymás után együttesenként, majd este gálaműsort adtak. A néptánctól a hastáncig mindenféle táncos műfaj képviseltette magát. Mazsorettek, capoeirások, társastáncosok, musical színpadosok, rock and rollosok szórakoztatták a szép napsütésben, ünneplő ruhában a Fő térre kisétáló szombathelyi polgárokat. 

A gyerekek a színpad előtti korláton csimpaszkodtak, hogy közelebbről lássák a produkciókat, felnőttek söröztek, langallót kértek kihelyezett büfé-pavilonokban, mások  lehunyt szemmel napoztak a padokon.  Megint mások fő programként fagyizni indultak, útjukba esett a Fő téri program, átmenetileg integrálódtak a  több száz fős közönség soraiba.

Idén nem készült a csoportokat dokumentáló regiszter, mert a tavalyi és a tavalyelőtti között nem volt sok különbség. Ezért kaptak egy kis időt, hogy  érjenek el új eredményeket, gyűjtsenek díjakat, azokat megörökítheti majd a jövőre készülő táncregiszter.  



A Fő téren felállított  színpadon egész nap követték egymást a táncos  produkciók, este gála volt  Fotó: Szendi Péter

Tekintse meg a táncosokról és az oldtimer autókról, illetve motorokról napközben készített képgalériánkat!

Tekintse meg a Tánc Világnapja esti gálájának fotóit ide kattintva!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!