Tárgyalnak a kórházról

Szombathely - A megyei közgyűlésen harminc napirendi pontot tárgyaltak meg a képviselők. Egyik téma sem váltott ki parázs vitát, minden előterjesztést nagy többséggel elfogadtak.

Varga Nóra

A napirendi pontok tárgyalása előtt dr. Ipkovich György, Szombathely polgármestere kért szót. Elmondta, csütörtökön a szombathelyi közgyűlésen levették a napirendi pontok közül a szombathelyi járóbeteg-ellátás rendezését, mi-után a város képviselői úgy döntöttek, hogy a Markusovszky kórház fenntartásának az ügyében jó lenne, ha a megye és a város képviselői még egyszer egyeztetnének. Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke ígéretet tett arra, hogy leülnek tárgyalni, s megvitatják az évek óta húzódó ügyet. Ezt követően Nagy Gábor tanácsnok a Vas megye kincsei című turisztikai kiadványt mutatta be a közgyűlésnek, amely tízezer példányban jelent meg: hatezer magyarul, kétezer angolul és szintén kétezer németül. A vasi értékeket bemutató kiadvány kétmillió forintba került, ebből az összegből 1,3 millió forintot az önkormányzat állt, hétszázezer forintot pedig pályázaton nyertek el.

Polgár András, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa, az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2007-2008-as periódusa során elnyert, Vas megye területét érintő támogatásokat mutatta be, és a pályázati rendszer so-rán szerzett tapasz- talatokat ismertet- te. A 2009-2010-es időszak Vas megyét érintő fejlesztési elképzeléseiről is beszélt.

A jövőben a regionális gazdaságfejlesztésre, a turizmusfejlesztésre, a városfejlesztésre, a környezetvédelmi és a közlekedési infrastruktúra, valamint a helyi és a térségi közszolgáltatások infrastrukturális fejlesztésére fektetnek nagy hangsúlyt.

Az iskolai testnevelés helyzetéről, az ifjúság egészségi állapotáról szóló beszámolót is elfogadta a közgyűlés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!